Connect with us

technokrata

MWC 2017: Rendhagyó tanórák a Mastercardtól

Digitális oktatás

MWC 2017: Rendhagyó tanórák a Mastercardtól

MWC 2017: Rendhagyó tanórák a Mastercardtól

Barcelonába érkezik a Mastercard Girls4tech programja

A barcelonai mobilkiállítás (Mobile World Congress, MWC) részeként idén először rendezik meg a fiatalok mobilfesztiválját (Youth Mobile Festival Barcelona, YoMo), amelyhez a Mastercard is csatlakozik díjnyertes Girls4Tech (G4T) programjával. A G4T a természettudományok, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika terén ad át szaktudást fiatal lányoknak, így segítve őket abban, hogy a jövő vezetői lehessenek.

girls4tech_singapore

A Mastercard munkatársai az MWC Montjüic Fira helyszínén, a J standnál várják interaktív előadásokkal a 9-16 év közötti diákokat. A február 27. és március 2. között látogatható programok fő témája a kriptológia (kódolás) és a digitális konvergencia.

girls4tech

A Girls4Tech program 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy fiatal lányoknak adjon át ismereteket a természettudományokhoz, a technológiához, a mérnöki tudományokhoz, valamint a matematikához kapcsolódóan, méghozzá innovatív módon. A YoMo eseményeire most ellátogató diákok az egyszerű, kényelmes és biztonságos fizetési módokról tudhatnak meg még többet.

„Az, hogy a Mastercard Girls4Tech programjával részt vesz a YoMo oktatási eseményén, jól mutatja a vállalat elköteleződését az oktatás, valamint a nemek közötti egyenlőség irányába. A Mastercardnál arra törekszünk, hogy megmutassuk, milyen sokféle tehetség és érdeklődés vezethet egy fiatalt arra az útra, hogy a technológiai szektorban keressen karrierlehetőséget.”

– mondta Rose Beaumont, a Mastercard kommunikációért felelős európai vezetője.

A YoMo helyszínén kívül a Mastercard munkatársai az MWC 5D61 standnál (Fira Gran épület) is megtalálhatók lesznek február 27. és március 2. között.

mastercard_logo-275x133

Tovább
Kapcsolódó cikkek

További Digitális oktatás

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin