Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fontos az adatvédelem a hazai vállalkozásoknak, mégsem költenének rá

panda

Adatvédelem

Fontos az adatvédelem a hazai vállalkozásoknak, mégsem költenének rá

Fontos az adatvédelem a hazai vállalkozásoknak, mégsem költenének rá

Az adatvédelmet tartják a legfontosabb biztonsági kihívásnak a hazai technológiai vállalkozások, mégis alig költenének fejlesztésekre – derül ki a SzeBIT informatikai kiállítás résztvevőivel készített felmérésből.

A Panda Security kérdőívét kitöltő magyar szakemberek az egészségügyi adatok kiszivárgásától tartanak a legkevésbé.

Az ügyféladatokat, a pénzügyeket, a dolgozókat és a szerződéseket érintő bizalmas információk védelme számít a legkritikusabb feladatnak a közel száz megkérdezett informatikai és technológiai szakértő szerint. A válaszadók közül azonban csupán minden tízedik ítélné súlyos problémának, ha a cégnél őrzött egészségügyi adatok kerülnének rossz kezekbe. Az adatbiztonság erősítése mellett az adatmentés fejlesztését, a hálózat és a végpontok védelmét sorolták a jövő év elsődleges céljai közé.

A kutatásban résztvevő vállalkozások felénél nincs elkülönített költségvetés a kiberbiztonsági fejlesztésekre, és mindössze hét százalék tudott beszámolni a már meglévő keretük jelentős növekedéséről az elmúlt egy évben. A szakemberek kétharmada ennek ellenére nem aggódik amiatt, hogy cége egy évben belül kibertámadás áldozatává válhat, csupán a válaszadók ötöde véli úgy, hogy nem megfelelően védettek egy ilyen típusú betöréssel szemben.

Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletének, a GDPR-nak való megfelelést a szakemberek döntő többsége kulcsfontosságú feladatnak tartja, azonban mindössze a megkérdezettek harmada tervezi a követelmények betartását támogató technológia beszerzését.

„Tevékenységük folytán a technológiai vállalatok óriási mennyiségű érzékeny üzleti adattal rendelkeznek, még sincs megfelelő hangsúly az adatbiztonságon. Bármelyik iparági szereplő hosszú távon csak úgy maradhat versenyképes, ha biztosítani tudja védettségét a behatolások ellen, ami az üzleti bizalom megtartásához elengedhetetlen”

– hangsúlyozta Gölcz Dénes, a Panda Security hazai ügyvezető igazgatója.

A SzeBIT keretében minden évben egy napra a jövő technológiáinak fővárosává válik Szegeden, ahol az IT világcégek magyarországi részlegei bemutatják leginnovatívabb termékeiket és megoldásaikat. A hannoveri cebit-en bemutatott IT futuretech megoldásaikat a nagy gyártók Szegedre hozzák, így a régió piacának érdeklődői is testközelből tekinthetik meg az egyes cégek zászlóshajóit jelentő újdonságokat.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés