Connect with us

technokrata

Ha ilyen levelet kapsz az OTP nevében, semmikép ne cselekedj a leírtak alapján

Adatvédelem

Ha ilyen levelet kapsz az OTP nevében, semmikép ne cselekedj a leírtak alapján

Ha ilyen levelet kapsz az OTP nevében, semmikép ne cselekedj a leírtak alapján

Tegnap történt meg, sajnos személyes tapasztalat…

Akárhány pénzkicsalós sztorit osztok itt meg, vagy olvasok el, valahogy nagyon ritkán futok bele ezekbe a való életben, annak ellenére, hogy nagyon is valóságosak ezek a dolgok. Most megtört a jég és majdnem bekövetkezett nálunk is a baj.

 

Jött tegnap egy mail, ami első olvasatra egy okozott egy kis izzadságcsepp megjelenést a homlokomon, miszerint egy afrikai cég lenyúlt a számlámról ezer dollár értékű összeget. A szövegben továbbá az is olvasható, ha nem követem az utasításokat nem fogom tudni visszakapni a pénzem, csupán annyit szeretnének kérni, hogy küldjem el a belépő SMS kódomat, amit belépéskor kapok.

Mielőtt bármit csinálnánk mi ilyenkor a teendő?

Először is meg kell nyugodni, semmi baj nincs. Ezután olvassuk el még egyszer az adott üzenetet, higgadt fejjel már virítanak is belőle a látványos google-fordítóval elkövetett hibák, amitől látványosan, majdnem teljesen értelmetlen a helyesírási hibákkal tarkított szöveg. Eztán érdemes törölni, megsemmisíteni a levelet minden formában, majd, csak ez után ellenőrizni a fiókunkat, hogy minden rendben van e vele. Természetesen itt sem történt semmilyen pénzmozgás, egyszerűen megpróbálták kicsalni a belépő SMS azonosítót.

Ne dőljünk be semminek, tessék odafigyelni!

Íme a szóban forgó levél teljes szövege:

scam-01

További Adatvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin