Connect with us

technokrata

Tudtad? Egy DDoS támadás akár 600 millió forintos kárt is okozhat!

Adatvédelem

Tudtad? Egy DDoS támadás akár 600 millió forintos kárt is okozhat!

Tudtad? Egy DDoS támadás akár 600 millió forintos kárt is okozhat!

Az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások (DDoS) negatív pénzügyi hatása egyre növekszik.

A kis és középvállalkozások számára egy ilyen támadás átlagosan 120 000 dollárba kerülhet, míg a nagyvállalatok esetében ez az összeg elérheti a 2,3 millió dollárt is. Az ilyen incidensek egekbeszökő költségei és az ebből következő üzleti lehetőségek elvesztése azt mutatja, hogy a szervezetek nem engedhetik meg maguknak a kiberbiztonsági sebezhetőséggel járó anyagi veszteségeket.

 

A Kaspersky Lab 2017-es kiberbiztonsági kockázatokat vizsgáló felmérése azt mutatja, hogy a DDoS támadások átlagos költségei drámaian megemelkedtek az elmúlt évben. Egy DDoS támadás anyagi vonzata egy kis vagy középvállalkozás számára 123 000 dollár felett van, 2016-ban ez a szám 106 000 dollár volt. A nagyvállalatok hasonló költségei fél millió dollárral növekedtek, 1,6 millióról 2016-ban 2,3 millió dollárra a 2017-es évben. Az ilyen támadások emelkedő anyagi költségei és a nem számszerűsíthető negatív hatások, mint a cég jóhírének járulékos károsodása, sok szervezet számára bénító hatással bír.

A megkérdezett szervezetek 33 %-a fő teherként a támadás visszaszorításának költségeit és a cég szolgáltatásainak visszaállításását emelte ki, míg 25 % az offline rendszerbe fektetett pénzt említette. További 23 % azt mondta, hogy a támadások közvetlen következményeként több bevételforrástól és üzleti lehetőségtől estek el, míg 22 % egy másik közvetlen következményként a jóhírnév károsodását hozta példának.

Az anyagi kockázatok ellenére a megkérdezett szervezetek csak 19 %-a használ célzott anti-DDoS megoldást a támadások megelőzése érdekében. Akik nem használnak ilyesmit azt állítják, hogy a kiberbiztonsági megoldás ára túl magas a kockázathoz képest. Habár összehasonlítva egy valós támadás költségeivel a védelem ára szerénynek mondható. Egy anti-DDoS megoldás ára kis és középvállalkozások számára körülbelül 15 000 dollár évente és körülbelül 50 000 dollár a nagyvállalatoknak, ami egy szervezet költségvetésének csak egy kis hányada, amennyiben a céget támadás éri.

“Egy DDoS támadás több ezer vagy akár több millió dollárba is kerülhet egy szervezet számára, ami nem tartalmazza a cég jó hírnevének károsodását vagy az ügyfelek és partnerek elvesztését. Ezért bölcs és előrelátó dolog védelmi megoldásokba fektetni. Szintén fontos a megbízható biztonsági megoldások kiválasztása az egyre növekvő és egyre szofisztikáltabb DDoS támadások leküzdése érdekében.”

mondja Kirill Ilganaev, a Kaspersky Lab DDoS védelmi osztályának vezetője.

További Adatvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin