Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiderült, mik az online társkeresés legnagyobb hátrányai!

Adatvédelem

Kiderült, mik az online társkeresés legnagyobb hátrányai!

Kiderült, mik az online társkeresés legnagyobb hátrányai!

Azon kívül, hogy elképesztően rizikós az ügy, és az esetek nagy részében balul sül el a vakrandi.

Annak ellenére, hogy minden harmadik ember használ online társkereső applikációkat vagy weboldalakat, nem mindenkinek vannak pozitív tapasztalatai.

 

A Kaspersky Lab által készített friss kutatás szerint a “Nagy Ő” keresése közben rengeteg csalódás éri az embereket – sokan találkoznak hamis információval és/vagy képpel, rosszindulatú linkekkel. Van aki csak egyszerűen valótlant állít magáról, de sok esetben csalók igyekeznek információt kiszedni a gyanútlan áldozattól, vagy akár olyan is előfordulhat, hogy arról nem mond valaki igazat, milyen elvárásai vannak egy kapcsolatban.

A kutatás megállapította, hogy egyelőre kisebbségben vannak azok, akik társkereső alkalmazásokat, például Tinder-t, Badoo-t stb. használnak (11%) komoly kapcsolat, netán házasság céljából. A felhasználók csaknem fele (48%) csupán szórakozásra, 13%-a alkalmi kapcsolatra használja ezeket a felületeket.

untitled

További problémát okozhat azoknak, akik valóban komoly kapcsolatra és szerelemre vágynak, hogy ezek a társkeresők gyakran tele vannak hamis információval. A megkérdezettek 57%-a ismerte el, hogy téves adatokat adott meg online, főként a külsejükkel kapcsolatban, de volt olyan, aki partnerét akarta csaláson rajtakapni, és ezért hazudott magáról.

A hamis profilok elterjedése sokakat arra késztet, hogy elforduljon az online társkereséstől: 20%-a a hamis fotók miatt, 12%-a a kapcsolati elvárások miatt, 11%-a a megtévesztő kapcsolati státusz miatt. Érdekes és meglehetősen ironikus tény, hogy a csalók intenzívebben reagálnak a hamis adatokra, mint becsületes társaik.

Pozitív következménye az online társkeresőktől való kiábrándulásnak, hogy egyúttal számos kiberfenyegetésnek is gátat szabhatunk, mivel minden 10. felhasználó találkozott olyan online profillal, amely személyes információt próbált kicsalni, netán konkrét pénzügyi adatokat és/vagy olyan rosszindulatú linket vagy programot küldött, amely megfertőzte a készülékeket. Izgalmas azt látni, hogy a hamis profilok felhasználóinak 16%-a tapasztalt olyan kibertámadást, mint egy malware- vagy egy zsarolóvírus-támadás, míg a teljesen őszinte felhasználók mindössze 5%-a találkozott ezzel.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés