Connect with us

technokrata

Indul a Hacker-maraton az UniCredittel

Adatvédelem

Indul a Hacker-maraton az UniCredittel

Indul a Hacker-maraton az UniCredittel

Pénzjutalmas versenyre jelentkezhetnek kreatív fejlesztők és fintech startuperek

A Hackathon, vagyis hacker-maraton, egy intenzív, két napon át tartó folyamatos verseny innovatív és kreatív emberek számára, ahol a résztvevők csoportokban dolgoznak ki megoldásokat az új pénzforgalmi irányelv (PSD2) kihívásaira.

 

A PSD2 (a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló új uniós irányelv) értelmében az uniós pénzügyi intézmények – több más új szabály mellett – a jövőben kötelesek harmadik fél szolgáltatók számára hozzáférést biztosítani az általuk vezetett ügyfélszámlákhoz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az UniCreditnek és versenytársainak – az ügyfelek megfelelő felhatalmazása alapján – ki kell adniuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat, és kötelesek teljesíteni a harmadik fél szolgáltatókon keresztül érkezett megbízásokat.

A versenyen független fejlesztők, fintech startupok és szoftverfejlesztők képviselői, illetve a jövő független gondolkodói mellett az UniCredit érdeklődő munkatársai közösen ötletelnek majd azon, hogy az új pénzforgalmi irányelv keretein belül hogyan lehet értéket teremteni az ügyfelek és a bank számára.

Az innováció mellett elkötelezett UniCredit olyan megoldások létrehozását kívánja ösztönözni, amelyek révén az ügyfélélmény tovább fejleszthető.

 

Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője elmondta:

„Hisszük, hogy az innováció lényeges eleme a hosszú távon fenntartható banki üzletmenetnek, valamint az ügyfelek és a bank közötti még jobb kapcsolatnak. Az UniCredit Transform 2019 stratégiai tervében az innovációnak központi szerepe van a bank működési modelljének átalakításában, amelynek célja a gyorsan változó ügyféligényeknek és az új szabályozói követelményeknek való megfelelés. Az UniCredit Hackathon CEE lehetőség arra, hogy az UniCredit közép- és kelet-európai piacvezető pozíciójára támaszkodva tovább erősítse üzleti tevékenységét a térségben. Ezt a versenyt azoknak a bankon belüli és kívüli fiatal tehetségeknek hirdettük meg, akik új, jól alkalmazható megoldásokat tudnak tervezni és kidolgozni.”

 

Urska Jez, az ABC társalapítója és az ABC Slovenia ügyvezetője hozzátette:

„A vállalkozások világszerte keresik a választ arra, hogy saját működésüket hogyan tudnák hatékonyan átalakítani. A startupokkal közösen keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel üzletmenetüket még innovatívabbá, átláthatóbbá és rugalmasabbá tehetik. Manapság a sikeres projektek mindkét világ szemléletmódját ötvözik. Együttműködésünk az UniCredittel éppen erről szól, ezért hoztuk létre ezt a programot, amelynek első eseménye egy hackathon. Az UniCredit mélyen elkötelezett napjaink modern trendjeinek követése mellett, aktívan figyel ügyfeleire és azok igényeikre, épp ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat kínálja számukra. A belső munkatársai bevonása a versenybe, jól mutatja a csoport elkötelezettségét az innováció mellett. Hiszem, hogy ennek a szemléletmódnak és elkötelezettségnek köszönhetően az UniCredit Hackathon CEE széles körűen pozitív hatással lesz a csoportra, ami az UniCreditet nemcsak a kelet-közép-európai térségben, de azon túl is a digitalizáció éllovasává teszi.”

A Hackathonon a feladat az új pénzforgalmi irányelvből kiindulva a következő lesz:

”Hogyan használhatjuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat értékteremtésre?”

Ez jelentheti például ügyféladatok elemzésére szolgáló platformok fejlesztését, aminek célja a még jobb ügyfélélmény.

A résztvevők a világ bármely részéről jelentkezhetnek 2017. augusztus 24-éig a http://www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE/ oldalon.

A győztes csapatok pénzjutalomban részesülnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy projektjüket bemutassák az UniCredit Group CEE Division menedzsmentje számára szeptember 7-én, Ljubljanában. A győztes csapatok tagjai arra is meghívást kaphatnak, hogy a későbbiekben részt vegyenek a megoldás bevezetésében.

További Adatvédelem

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu