Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 10 négyzetméteres lakástól a 3.5 milliós négyzetméterárig

négyzetméteres

E-gazdaság

A 10 négyzetméteres lakástól a 3.5 milliós négyzetméterárig

A 10 négyzetméteres lakástól a 3.5 milliós négyzetméterárig

Zuhanás, korrekció, áremelkedés és -csökkenés egyaránt előfordult ebben a rendkívül hektikus és szokatlan évben, amelyet hatalmas szélsőértékek kereteztek: a legdrágább budapesti luxusvilla 700 millióért kelt el, de a piacon lévő legöregebb, 223 éves soproni lakásban is látott egy vevő fantáziát.

A lakáspiacot felölelő év végi összegzést egyedi tematika mentén készítették el az Otthon Centrum szakemberei: arra fókuszáltak, hogy milyen szélső értékekre volt példa ebben a kétségkívül szokatlan évben a lakásoktól a családi házakig. Az Otthon Centrum által értékesített legkisebb lakás egy 10 négyzetméteres tatai nyaraló volt, amely 5 millió forintért kelt el. Az ingatlan fűtés nélküli és erősen felújításra szorul, viszont egy 2000 négyzetméteres telken áll.

A legalacsonyabb áron egy, a vasvári járásban található kistelepülésen értékesített ingatlan kelt el, új tulajdonosa mindössze 1 millió forintot fizetett egy 20 négyzetméteres vályog építésű tanyáért. Ennél azonban jóval többet kell majd ráköltenie, mivel az ingatlan felújítása elkerülhetetlen.

A legkisebb négyzetméteráron egy Barcsi járásban található kis faluban értékesítettek egy ingatlant, négyzetméterenként mindössze 14 ezer forintért. Ám a 300 négyzetméteres lakásra lesz mit költeni, hiszen ez is felújításra szorul. Az Otthon Centrum hálózatában a legnagyobb ingatlant a budai agglomerációban értékesítették ebben az évben: a 450 négyzetméteres luxusvilla egy 1700 négyzetméteres telken áll, a hétszobás családi ház 350 millió forintért talált új tulajdonosra.

A legmagasabb négyzetméterár kategória idei nyertese egy II. kerületi, új építésű luxustársasházi lakás lett, a 200 négyzetméteres ingatlan fényét és árát egy 150 négyzetméteres, fővárosra néző panorámás terasz emeli: a lakás 3,59 milliós négyzetméteráron kelt el – ami nem mellékesen alacsonyabb a tavalyi rekordernél. A legdrágább egy III. kerületi luxusvilla volt idén, a 20 éve épült 450 négyzetméteres, úszómedencés, kiváló panorámájú ingatlanért 700 millió forintot fizetett az új tulajdonos.

A leghosszabb ideig egy bajai, vegyesfalazatú családi házat árultak idén az Otthon Centrum kínálatában, amelyik több mint négy évig volt a piacon: a hosszú ideig hirdetett ingatlan eladását nehezítette a ház rossz műszaki állapota. Ennek ellentettje egy XIII. kerületi, új építésű garzonlakás, amelyre 48 millióért még aznap lecsapott egy vevő, így az ingatlan még 24 órát sem töltött a piacon, vagyis a leggyorsabban elkelt kategória győztese.

A legöregebb, idén értékesített ingatlan 1800-ban épült Sopronban: az 57 négyzetméteres, kétszobás társasházi lakás 35 millióba került, mivel azonban korábban többször felújították, ezért új tulajdonosának nem kell sokat költenie a 223 éves ingatlanra.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés