Connect with us

technokrata

Komoly sarcok várhatnak a metaverzum dealereire

metaverzum

E-gazdaság

Komoly sarcok várhatnak a metaverzum dealereire

Komoly sarcok várhatnak a metaverzum dealereire

Mint kiderült, az Apple-t korábban élesen kritizáló Meta sem szerénykedik, ha jutalékokról van szó.

A Horizon Worlds VR-szolgáltatás monetizációját meglehetősen magas díjak támogathatják a jövőben, ami az NFT-közösségnek már most nem tetszik.

Majdnem felét fölözné le a Meta a Horizon Worlds virtuálisvalóság-platformon zajló, virtuális javak eladásaiból származó alkotói bevételeknek, ami a cég épülő metaverzum koncepciójának meghatározó felülete. A közösségi óriás egy blogbejegyzésben közölte még hétfőn, hogy a platform több alkotójának is lehetősége lesz üzletelni digitális assetekkel, idővel akár NFT-kel is, azt azonban nem említette, hogy mennyi lesz a sarc mértéke.

A cég a CNBC kérdésére megerősítette, hogy akár 47,5 százalékot is lecsippenthet a tranzakciókból, ami magába foglal egy 30 százalékos „hardverplatform-díjat” a Meta Quest Store digitális bolton keresztül, a Horizon Worlds-ben ezen felül pedig még 17,5 százalék díjat számítanak fel.

Az NFT-közösségben nagy visszhangot keltett a szám, a Twitteren kiborulók megvetésüket fejezték ki a cég iránt. A NFT piacon egyébként alacsonyabbak a jutalékok, az OpenSea 2,5 százalékot, a LooksRare 2 százalékot húz be magának. A helyzet pikantériáját fokozza, hogy a Meta által vázolt díj jelentősen több, mint amennyit az Apple beszed a fejlesztőktől az App Store-on keresztül az appon belüli vásárlásokért – és ezt a 30 százalékot Zuckerbergék korábban élesen bírálták. Tavaly novemberben Zuckerberg még arról beszélt, hogy „próbálják majd megmenteni” a metaverzum alkotóit az App Store díjaitól, hogy több pénz maradjon a zsebükben.

A Horizon Worlds (korábban Facebook Horizon) egy közösségi online szolgáltatás, amiben a felhasználók együtt tölthetnek időt a virtuális valóságban. A program december 9-én vált elérhetővé Oculus VR headsetekre az Egyesült Államokban és Kanadában, a világ többi táján egyelőre nem hozzáférhető. A februári friss számok szerint eddig már több 300 ezren csatlakoztak a metaverzum ezen építőkövéhez.

Forrás: HWSW

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd
tag heuer

SmartWatch

Együttműködik a Netflix és a TAG Heuer

2022. augusztus 1. hétfő
képernyő

Kütyük

Extrém magas monitor segíthet a gerincbántalmakon

2022. július 29. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu