Connect with us

technokrata

Együttműködés a Mercedes-Benz és a TotalEnergies között

E-gazdaság

Együttműködés a Mercedes-Benz és a TotalEnergies között

Együttműködés a Mercedes-Benz és a TotalEnergies között

A Stellantis és a TotalEnergies örömmel köszönti a Mercedes-Benz-t az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik.

A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

Az ACC legfőbb célja, hogy az elektromos járművekhez alkalmazható akkumulátorcellákat és modulokat fejlesszen és gyártson. Mindezt úgy, hogy nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, a teljesítményre, a legmagasabb szintű minőség és a legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás biztosítása mellett. Az ACC aktualizált kapacitási terve, több mint hétmilliárd eurós beruházást fog mozgósítani, amelyet különböző támogatásokból, saját- és külső tőkéből, valamint hitelből finanszírozza. Ennek az európai akkumulátornak a létrehozása, támogatni fogja a kontinenst a mobilitás területén az energetikai átállás kihívásainak kezelésében és biztosítani fogja az elektromos autóipar egyik kulcsfontosságú alkatrészével való ellátását.

A Saft, a TotalEnergies leányvállalata – amely több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a hosszú élettartamú akkumulátorok és akkumulátor-rendszerek fejlesztése és gyártása területén – egy vezető globális mobilitási szereplő, amelyhez egy hasonló értékekkel rendelkező Stellantis is társult. Utóbbi vállalatnak egyértelmű küldetése, hogy élvonalbeli technológiával biztosítsa a mobilitás szabadságát mindenki számára egyedi, vonzó, megfizethető és fenntartható megoldásokon keresztül. Mindezek mellett a Mercedes-Benz kutatási és fejlesztési szakértelme, valamint a márkát meghatározó minőségi szabványai alapján az ACC gyártási létesítményeinek bővítéséhez nyújt támogatást.

“A Mercedes-Benz nagyon ambiciózus átalakítási tervet követ, és ez a beruházási stratégia mérföldkövet jelent a CO2-semlegesség felé vezető úton. Az ACC-vel együtt Európában fogunk akkumulátorcellákat és modulokat fejleszteni és a gyártást ezzel még hatékonyabbá tenni – a Mercedes-Benz egyedi követelményeihez igazodva”

– mondta Ola Källenius, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG vezérigazgatója.

“A Mercedes-Benz új partnerével az ACC célja, hogy európai telephelyein több mint kétszeresére növelje a kapacitást, és ezzel támogassa Európa ipari versenyképességét az akkumulátorcellák tervezése és gyártása terén.”

“Nagy örömmel üdvözöljük a Mercedes Benz-t az ACC új partnereként. Ez a csatlakozás egyértelműen támogatja az európai akkumulátor megteremtésére irányuló törekvésünket. Együtt minden képességünket bevetjük, hogy hozzájáruljunk a mobilitás fenntartható fejlődéséhez. Ez a lépés egy újabb bizonyítéka annak, hogy a TotalEnergies széles körű energetikai vállalattá váljon, kiterjesztve tevékenységünk az elektromobilitás területére”

– mondta Patrick Pouyanné, a TotalEnergies elnök-vezérigazgatója.

További E-gazdaság

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu