Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Tesla mégsem fogadja el a Bitcoinnal való fizetést

E-gazdaság

A Tesla mégsem fogadja el a Bitcoinnal való fizetést

Kép: Ars Boni

A Tesla mégsem fogadja el a Bitcoinnal való fizetést

Úgy gondolják túl nagy kárt okoz a környezetnek

Csak pár hét telt el azóta, hogy a Tesla bejelentette, elfogadja a Bitcoint, mint fizetőeszköz a járművek értékesítése kapcsán. Ezt Elon Musk most felfüggesztette környezetünk védelme érdekében.

A cég aggodalmát fejezte ki a brutális mértékben növekedő bányászat kapcsán, amely közvetetten rengeteg, nem megújuló energiaforrást használ fel. Egy tavalyi tanulmány megmutatta, hogy a Bitcoin bányászat 7.46 GW fogyasztást produkál átlagosan, amely jelenleg már 16.71 GW-ra kúszott fel. Ez éves szinten körülbelül 147.79 TWh.

A Tesla emellett kijelentette, hogy nem fognak több Bitcoint eladni addig, amíg a bányászat és a tranzakciók nem térnek át egy fenntarthatóbb módozatra. Az korántsem világos, hogy a cég eddig ezeket az egyértelműen kiszámítható tényeket miért nem vette figyelembe. Anélkül, hogy bármilyen más kriptovalutát megneveztek volna, a cég más opciókat keres, amely kevesebb mint 1% energiafelhasználással működhet, mint a Bitcoin. Ez kizárja a Dogecoint a buliból, vagyis nem tisztázott még, hogy a SpaceX kriptoterveivel össze lehet-e fésülni. Az Ethereum szóba jöhet egyébként, mint alternatíva, főleg, hogy egy óra alatt növekedett 200 dollárt az értéke, míg ebben az időintervallumban a Bitcoin 2000 dollárt zuhant a Coinbase alapján.

Elon Musk így fogalmazott:

“A Tesla felfüggesztette a Bitcoinnal való fizetési opciót a fosszilis üzemagyagok rohamléptékben növekedő felhasználása miatt, mely a bányászathoz és a tranzakciókhoz is szükséges. A kriptovaluta mint ötlet több szinten is kiváló, nagyon nagy jövő előtt áll, de ezt a fajta környezetszennyezést nem engedheti meg magának senki. A Tesla innentől kezdve nem fog Bitcoint árulni mindaddig, míg nem lehet megoldani a bányászatot megújuló energiaforrásokból.”

Forrás: Engadget

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés