Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Visa mesterséges intelligencia alapú innovációkat vezet be az okosfizetések továbbfejlesztésére

mesterséges intelligencia

E-gazdaság

A Visa mesterséges intelligencia alapú innovációkat vezet be az okosfizetések továbbfejlesztésére

A Visa mesterséges intelligencia alapú innovációkat vezet be az okosfizetések továbbfejlesztésére

A Visa a fizetésekhez kapcsolódó kiszámíthatóságot, átláthatóságot és gyorsaságot növeli a Smarter Posting, Smarter Settlement Forecast és Smarter Stand-In Processing megoldásaival

A Visa Inc. (NYSE: V) egy új, mesterséges intelligencia alapú szolgáltatáscsomag, a VisaNet+AI bevezetését jelentette be, amely megoldást kínál a bankok, a kereskedők és a fogyasztók egyes régóta fennálló kihívásainak és problémáinak kezelésére – beleértve többek között a számlaegyenlegek frissítésével kapcsolatos nehézségeket, vagy a pénzintézetek napi elszámolásának kiszámíthatatlanságát.

A VisaNet+AI több innovatív koncepciót és új értéknövelt szolgáltatást foglal magában, mint a Visa Smarter Posting, a Visa Smarter Settlement Forecast megoldás, vagy a tavaly augusztusban bejelentett Smarter Stand-In Processing (Smarter STIP). Ezek az innovációk a Visa nagyteljesítményű mesterséges intelligencia (AI) platformját kiaknázva elősegítik, hogy a fizetések kiszámíthatóbbá, átláthatóbbá és gyorsabbá váljanak.

„Ügyfeleink, partnereink és kártyabirtokosaink közvetlenül hasznosítható, adatvezérelt információkat várnak tőlünk vállalkozásuk és pénzügyeik hatékonyabb felügyeletéhez, különösen ezekben a példanélküli időkben. Most egy olyan szolgáltatáscsomagot jelenthetünk be, amely mesterséges intelligencia alkalmazásával könnyíti meg a fogyasztók számára a számláik kezelését, a pénzintézetek számára pedig üzleti tevékenységük irányítását”

– mondta Jack Forestell, a Visa ügyvezető alelnöke és termékmegoldásokért felelős igazgatója.

„Az AI-infrastruktúrába fektetett beruházásainknak köszönhetően komplex problémák kezeléséhez nyitunk utat újszerű, valós idejű megoldásokkal. És ez még csak a kezdete annak, amit az AI prediktív képességével megvalósíthatunk.”

A Smarter Posting nagyobb átláthatóságot biztosít a fogyasztóknak

Napjaink digitális fogyasztója – aki egyre növekvő mértékben mobil és online platformokon bankol – elvárja, hogy a pénzügyeibe valós időben tekinthessen bele. A fogyasztók fizetési élménye azonban nem mindig konzisztens, mivel egyes vásárlások összege később jelentkezhet terhelésként a számlán, mint másoké. Ez a késedelem értelmezési zavart vagy aggályokat okozhat a kártyabirtokosok körében, ami több hívást generálhat az ügyfélszolgálatokon, vagy akár az egyenleg túllépését is eredményezheti.

Annak érdekében, hogy a kibocsátók jobb banki élményt nyújthassanak a kártyabirtokosoknak, a Visa kifejlesztette a Smarter Posting szolgáltatást, amely az AI segítségével testre szabott pontszámot rendel minden tranzakcióhoz a jóváhagyási folyamat részeként. A Smarter Posting modell a tranzakció részleteinek és előzményadatainak elemzése alapján megjósolja annak valószínűségét, hogy a tranzakció összege változatlan marad-e az elszámolás során. A próbateszteken a modell előrejelzése 98%-os pontosságot ért el, így a pénzintézetek erre alapozva jobb és megbízhatóbb fizetési élményt tudnak nyújtani ügyfeleiknek, például azzal, hogy előzetesen frissíteni tudják a kártyabirtokos számára látható számlaegyenleget.

A Visa Smarter Posting megoldását először Európában vezeti be 2021. áprilisában, és a tervek szerint a közeljövőben globálisan is elérhetővé teszi.

A Smarter Settlement Forecast prediktív modellezéssel jelzi előre a cash flow igényeket

A Visa az elszámolási folyamat során nap mint nap dollármilliárdok mozgását teszi lehetővé több ezer pénzintézet között több mint 200 országban és térségben, 160 devizanemben. Ez a fizetési ciklus utolsó lépése, amikor a tranzakciókat összesítik, lebonyolítják az átutalásokat a kártyaelfogadók és káryakibocsátók között, a kereskedők számláján pedig jóváírják az eladásaik ellenértékét.

Ehhez a folyamathoz a pénzintézeteknek tervezetten kell allokálniuk forrásaikat, úgy, hogy likviditásuk fedezze a napi forgalom elszámolását, ugyanakkor ne kössenek le túl sok olyan forrást, amelyet üzleti tevékenységük más területén is felhasználhatnának. Napjaink volatilis környezete ráadásul fokozott kihívásokat támaszt a pénzgazdálkodási csoportokkal szemben a napi volumenek előrejelzése és a stratégiai döntések meghozatala tekintetében.

A Visa létrehozta a Smarter Settlement Forecast szolgáltatást, amely testre szabott 7 napos előrejelzéssel szolgál az ügyfeleknek arról, hogy mekkora összegre lehet szükségük a napi elszámoláshoz. A szolgáltatás a korábbi elszámolási volumenek, szezonális mutatószámok, makrotrendek, kiugrásokat okozó (például a koronavírus-járványhoz kapcsolódó) események és valós idejű tranzakciós adatok felhasználásával generált információk segítségével nyújt kiváló minőségű előrejelzést a pénz ki- és beáaramlásról. Ezek a prognózisok segíthetnek a kibocsátóknak és elfogadóknak a pénzgazdálkodási és likviditáskezelési folyamataik optimalizálásában, valamint a többdevizás elszámolásban érintett pénzintézetek számára az egyes devizákra vonatkozó előrejelzésekkel is támogatást tudnak nyújtani.

A Smarter Settlement Forecast a tervek szerint előfizetéses konstrukcióban lesz elérhető az arra jogosult bankoknak a Visa Analytics Platformon keresztül, ezzel is leegyszerűsítve az integrációt a pénzintézetek számára. A szolgáltatás próbaüzeme az idén várható hivatalos bevezetés előtt jelenleg három bank bevonásával folyik.

 A Smarter STIP szolgáltatási fennakadások esetén javíthatja a fizetési élményt

A Visa Smarter Stand-In Processing (Smarter STIP) szolgáltatása, amelyet a vállalat 2020. augusztusában jelentett be a VisaNet+AI csomag első elemeként, világszerte pozitív fogadtatásra talált a vezető pénzintézetek körében. A megoldás szolgáltatási fennakadások esetén segíti a pénzintézeteket, hogy ilyenkor is minél több tranzakciót tudjanak jóváhagyni. A Smarter STIP mélytanulás alkalmazásával megalapozott döntéseket hoz a kibocsátók nevében a tranzakciók jóváhagyásáról vagy elutasításáról, így biztosítja a zökkenőmentes Visa fizetési élményt a fogyasztók számára.

A megoldás iránt már a bevezetése óta komoly érdeklődés tapasztalható a kibocsátók részéről minden Visa régióban. Csupán két hónap alatt világszerte számos pénzintézet bővítette Visa megoldásainak kínálatát a Smarter STIP szolgáltatással, köztük olyan ismert bankok is, mint a Caixa Econômica Federal és a Doha Bank.

„A Visában olyan partnerre számíthatunk, aki vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligenciára alapozott innovációk bevezetésében a fizetések területén”

– mondta Braik Al Marri, a katari Doha Bank lakossági banki szolgáltatásokért felelős igazgatója.

„A VisaNet+AI segítségével kiaknázhatjuk ezeket az innovációkat, és új értéket teremthetünk vállalatunk és ügyfeleink számára.”

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés