Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fejlődő ágazat a világjárvány közepén: terjedőben az e-kereskedelem

e-kereskedelem

E-gazdaság

Fejlődő ágazat a világjárvány közepén: terjedőben az e-kereskedelem

Fejlődő ágazat a világjárvány közepén: terjedőben az e-kereskedelem

A legtöbb ágazatban visszaesés volt tapasztalható a 2020-as évben, míg egyes területek fogósabbá váltak. Az emberek elkezdtek rászokni arra, hogy otthonról rendelnek élelmiszert és különböző termékeket. Ennek következtében sosem látott népszerűségnek örvend manapság az e-kereskedelem.

Megéri napjainkban webshopot üzemeltetni: az elektronikus úton való rendelés ugyanis már nemcsak kényelmes, hanem biztonságos is. Az informatikai technológiák fejlődésének köszönhetően napjainkban akár önerőből, gazdaságosan is indíthatunk saját boltot a világhálón. A webáruház létrehozásához így csupán domain névre, tárhelyre, SSL tanúsítványra (nem kötelező, de erősen ajánlott) kell költenünk – külső szakember segítsége nélkül. Amennyiben azonban tehetjük, ne sajnáljuk a pénzt a szakemberre, így nem kell aggódnunk a további karbantartások és fejlesztések miatt sem.

A legtöbb piaci szereplő hosszú távon lehúzhatja a rolót, ha a világjárvány még sokáig velünk marad. A webshop-üzemeltetők pedig „örülhetnek”, mert egyre nagyobb igényt tartanak a szolgáltatásaikra. Ahogyan a cégek és a munkavállalók átszoktak az otthoni munkavégzésre, úgy léphet a bolti vásárlás helyére az internetes kereskedelem. A piaci trendeket és teljesítményt továbbá a kormányzati intézkedések is erősen befolyásolják, az online kereskedők pedig kihasználhatják a szigorításokat.

Megfelelő stratégiával a nemzetközi színtéren is nagyot lehet dobbantani. Amennyiben például egyedi, divatos karórák kaphatók az adott e-shopban, akkor megfelelően többnyelvűsítve a szomszédos országokban és a főbb piaci szereplőknél (pl. Németország) könnyen elterjedhet az oldal. Célszerű utánanézni az adózással kapcsolatos tudnivalóknak és persze az sem mindegy, hogy az árucikk mekkora súllyal bír. Tanácsadó segítsége sokat segíthet a gördülékeny terjeszkedéshez.

ora-store.hu

A képet némileg árnyalja, hogy a koronavírus-járvány következtében egyesek nehéz gazdasági helyzetbe kerülnek. Ez alapvetően arra késztetheti a célcsoportokat, hogy csak a ténylegesen szükséges termékeket vásárolják meg. Akciókkal, kedvezményekkel és minőségi áruval azonban – várhatóan – megtartható és növelhető az ügyfélbázis. Amennyiben például órákat, ajándéktárgyakat kínálunk, jó megoldás lehet egyszerre többet egy szettben, árengedménnyel értékesíteni. Szép ajándék lehet például az ünnepekre egy díszdobozos női karóra szett.

ora-store.hu

A vásárlás folyamata átlátható és hamar letudható. Egyes webshopoknál pedig több termék esetén további kedvezményeket is lehet kapni. A kosarak ellenőrzése és a megrendelés véglegesítése után a csomag útnak indul. A futárszolgálatok főként munkaidőben szállítanak a megadott címre. Üzemeltetőként érdemes leszerződni egy-egy társasággal, illetve a megjegyzésben feltüntetni, várhatóan mikor kézbesítik az árut. A karácsonyi nagybevásárlást nem ajánlott az utolsó napokra hagyni, ugyanis a későn leadott rendelések nem biztos, hogy időben a karácsonyfa alá érnek.

Akik szülőknek, nagyszülőknek és idősebb rokonoknak szeretnének ajándékot venni, szintén javasolt az internetes lehetőségek kihasználása – ami alapvetően is egyszerűbb, kényelmesebb, ráadásul kevésbé időigényes. Elektronikus fizetés esetén akár ajándékba is küldhetünk terméket úgy, hogy közvetlenül nem találkozunk a rokonunkkal és az üzlet illetékeseivel sem. A szállítónak nem feltétlenül szükséges érintkeznie a címzettel, így létrejöhet az érintésmentes átvétel.

Az e-kereskedelem lehetősége tehát új kapukat nyit meg az adásvétel során és megkönnyíti mind a vevők, mind az eladók életét.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés