Connect with us

technokrata

A fiatalok szerint a Magyar Telekom lett az egyik legvonzóbb munkahely

Legvonzóbb Munkahely telekom

E-gazdaság

A fiatalok szerint a Magyar Telekom lett az egyik legvonzóbb munkahely

A fiatalok szerint a Magyar Telekom lett az egyik legvonzóbb munkahely

A PwC Magyarország idén több mint 37 ezer középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő fiatal munkahelyválasztási preferenciáit tárta fel online kérdőív segítségével.

A felmérés eredményeként – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét a Magyar Telekom nyerte el a Legvonzóbb Munkahely Díjat a telekommunikációs szektorban.

A kutatást a PwC Magyarország évente megismétli annak érdekében, hogy megismerje és a munkaadókkal is megismertesse a pályakezdő fiatalok munkahelyválasztási preferenciáit. A felmérés során 10 fókuszterületre koncentráltak (például: vállalati kultúra, személyes fejlődés, karrier, transzparencia), melynek eredményeként a megkérdezettek szerint a munkahelyválasztáskor a három legfontosabb szempont a rugalmas munkarend és munkaidő, stabilitás és kiszámíthatóság, valamint az alapbér. További fontos szempont között szerepel a közvetlen felettes vezetői stílusa, a vállalati szakmai képzés, valamint a csapatmunka és együttműködés. Érdekesség, hogy míg a cafeteria tavaly a 4. legfontosabb szempont volt, idén nem került be a top10-es listába. A kutatásából az is kiderül, hogy a válaszadók döntő többsége (96 %) utánanéz a cégnek, mielőtt beadja jelentkezését.

Legvonzóbb munkahely elismerés 2019

A fenti kritériumok mentén és a fiatalok megítélése alapján a Magyar Telekom a telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahely elismerést érdemelte ki. A díjat Hinterstein Anikó, a Magyar Telekom Recruitment & Employer Branding vezetője vette át.

„Különösen fontos számunkra ez az elismerés, hiszen az eredmény a pályakezdő és a tanulmányaikat végző fiatalok véleményét tükrözi. Ez megerősít minket abban, hogy vállalati működésünkkel és munkáltatói márkaépítési stratégiánkkal jó úton járunk és valóban értékes, a pályakezdők számára is vonzó munkahelyet építünk.” 

– mondta el Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere.

A fiatalok visszajelzésével összhangban a Magyar Telekom számos innovatív megoldással támogatja a rugalmas munkavégzést: a digitális eszközöknek és az egyes munkakörökben elérhető távmunka-lehetőségnek köszönhetően a munkavállalók maguk oszthatják be idejüket, a vállalat székházát pedig a modern munkakörülményeknek megfelelően alakították ki, hogy a munkával töltött idő hatékonyan és értékesen teljen. Mindemellett a cég kiemelt figyelmet fordít arra, hogy gyakornokai és pályakezdő munkatársai felelős szakmai feladatokat lássanak el már az első munkanapjuktól kezdve, szakmai mentor irányítása mellett. A személyes fejlődést a csapatokon és vállalaton belüli folyamatos visszajelzéssel és széles skálán elérhető online és személyes képzésekkel ösztönzi a vállalat.

[1]https://www.pwc.com/hu/hu/szolgaltatasok/people_and_organisation/evp/PwC_Munkav%C3%A1llal%C3%B3i_Preferencia_Felm%C3%A9r%C3%A9s_2019.pdf

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin