Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új műszaki vezérigazgató-helyettes a Magyar Telekomnál

E-gazdaság

Új műszaki vezérigazgató-helyettes a Magyar Telekomnál

Kép: www.portfolio.hu

Új műszaki vezérigazgató-helyettes a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom Igazgatósága 2019. október 1-jei hatállyal Lubor Zatko-t nevezte ki a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesévé, aki egyben a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz.

Lubor Zatko (45) a Szlovák Műszaki Egyetem, Informatikai és Elektrotechnikai Karán szerzett mérnöki diplomát.

lubor_zatko

 Pályafutását 1997-ben a SIRIUS VD-nél kezdte, mint a műszaki terület vezetője. 2000-ben a Cesky Mobile (ma Vodafone Csehország) senior hálózatüzemeltetési vezetője lett, majd 2004-től üzemviteli és informatikai üzemeltetési igazgatói pozíciót, majd regionális informatikai és üzemeltetési igazgató pozíciót töltött be a First Data International vállalatnál. 2008-tól vezető technológiai partnerként dolgozott a Barclaycard-nál, ahonnan 2009 januárjában váltott a Slovak Telekom-hoz. A vállalatnál senior informatikai tanácsadóként, majd 2010-től technológiai stratégiai-, architektúra- és gazdálkodási teljesítmény-menedzsment vezetőként folytatta karrierjét.  2016 júniusában a társaság hálózatfejlesztési és létesítési igazgatójává nevezték ki, ebből a pozícióból érkezik a Magyar Telekomhoz. A telekommunikációs és IT területen 20 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember korábbi pozícióiban többek között felelős volt mobilhálózatok kiépítéséért, vezetékes hálózatok átalakításáért, valamint sikeres informatikai átalakítási és beruházási projekteket vezetett.

A felsővezető tevékenysége új pozíciójában kiterjed a Magyar Telekom Csoport hálózatfejlesztési és üzemeltetési, IT architektúra fejlesztési és üzemeltetési, műszaki stratégia és nagykereskedelmi tevékenységének irányítására.

„Lubor Zatko személyében olyan szakembert nevezünk ki, aki értékes tagja lesz a vállalat vezetésének. A Magyar Telekom számára izgalmas időszak kezdődött technológiai, hálózatfejlesztési és transzformációs szempontból is, így minden eddiginél innovatívabb megoldások szállítása vár ránk. Lubornak kulcsszerepe lesz abban, hogy kitűzött céljainkat elérjük”

– mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés