Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyot harap a sportszeletek piacából a Cerbona

E-gazdaság

Nagyot harap a sportszeletek piacából a Cerbona

Kép: Nosalty

Nagyot harap a sportszeletek piacából a Cerbona

Magyarországon is egyre nagyobb az igény a funkcionális élelmiszerek, valamint az egészségesebb összetételű illetve az egyedi fogyasztói csoportok speciális igényeit kiszolgáló termékek iránt.

A kínálatát folyamatosan fejlesztő Cerbona nemrég egy újabb, lendületesen növekvő piaci szegmensben is megvetette a lábát.

 

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. bevezette a rendszeres sporttevékenységet végzők speciális igényeire szabott Sport müzliszeletei mellé a zabkását és a müzlit. A termékpaletta pedig most a Sport+ fehérjeszeletekkel bővült, amelyek magas, 30 százalék fehérjetartalommal és alacsony cukortartalommal készülnek. A társaság átfogó kutató-fejlesztő munka eredményeként állította össze a sportolók igényeit kiszolgáló termékcsaládot. A korábban a piacon elérhető müzliszeletek illetve energiaszeletek jellemzően gyorsan felszívódó cukrokkal biztosítják a sportoláshoz szükséges energiát, a lassú felszívódású növényi rosttartalmuk azonban viszonylag alacsony.

A Cerbona szakembereinek ugyanakkor sikerült olyan receptúrákat kifejleszteniük, hogy a sportoláshoz szükséges energiát, ásványi anyagot és fehérjét megfelelő formában kaphassa meg a szervezet. A cég új fejlesztésű Sport müzliszeletei a sporttevékenység különböző fázisaiban segítik a fogyasztót. Az L-karnitinnel, teljes kiőrlésű gabonából, hozzáadott cukor nélkül készülő Sport Slimet edzés előtt a legjobb fogyasztani, kisebb mértékben emeli a vércukorszintet, mint a hagyományos cukortartalmú szeletek.

Hasonló hatást fejt ki a magnézium tartalmú Sport Energy szelet, amelyet sportolás előtt és alatt ajánlott fogyasztani. A teljes értékű zabbal készülő Sport Protein pedig a sportolás után jelent tápláló fehérjeforrást a fogyasztójának. A kiadós mozgás utáni feltöltődést a Sport Protein zabkása és a Sport Protein müzli segíti. Mindkét termék magas fehérje tartalma hozzájárul az izomtömeg fenntartásához és növekedéséhez. A Cerbona idei újdonsága a Sport+ fehérjeszelet termékcsalád, amellyel a müzli-, majd az energiaszelet- után a fehérjeszeletek piacára lépett be a társaság. Az alacsony cukortartalmú Sport+ fehérjeszeletek magas, 30 százalékos fehérjetartalommal készülnek, ezeknél főleg a tejfehérje biztosítja a szükséges proteint a rendszeres sporttevékenységet végzők számára. Mindezeken túl a Sport+ fehérjeszeletek gluténmentesek, így ezt a terméket az erre érzékenyek is fogyaszthatják.

A társaság a Sport és a Sport+ termékek piacra dobásával folytatta az egészséges, illetve funkcionális élelmiszerek korábban megkezdett fejlesztését. A Cerbona kétéves fejlesztőmunka eredményeként 2017-ben jelent meg a természetes módon kevesebb cukrot tartalmazó müzlikkel és müzliszeletekkel, míg egy évvel korábban egyedi fejlesztésű zabszeleteit, valamint glutén- és laktózmentes müzliszeleteit és müzlijeit vezette be. A hazai vásárlók is egyre egészségtudatosabbak, keresik azokat a termékeket, amelyek egészségesebbek, és ha elérhető áron vehetik meg, akkor ezeket választják – mondta el Mészáros Tamás. A több termékcsoportban is piacvezető Cerbona ügyvezető igazgatója szerint a fogyasztók egyértelműen honorálják az újdonságokat, a legnagyobb fejlődést ezekkel a termékekkel lehetett elérni az elmúlt időszakban.

Az élelmiszeriparban is csak az tud hosszútávon versenyképes maradni, aki folyamatosan fejleszti mind a termékeit, mint a gyártástechnológiáját. A Cerbonának nemzetközi versenyben, multinacionális cégekkel kell megküzdenie, ezért a hangsúlyt a folyamatos termékinnovációra helyezi – tette hozzá.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés