Connect with us

technokrata

A Samsung újabb mesterséges intelligencia központot nyit az USA-ban

E-gazdaság

A Samsung újabb mesterséges intelligencia központot nyit az USA-ban

A Samsung újabb mesterséges intelligencia központot nyit az USA-ban

A Samsung Research új, New York-i egysége főként robotikával foglalkozik majd

A Samsung Electronics New Yorkban nyitotta meg legújabb, mesterséges intelligenciával (Artificial Intelligence, AI) foglalkozó kutatóközpontját, ezáltal tovább erősíti szakértelmét az AI területén.

 

A Chelsea szívében működő New York-i központot Daniel D. Lee, a Samsung Research ügyvezető alelnöke, az AI robotika világszinten elismert szakértője vezeti, aki 2017 júniusa óta erősíti a Samsung Electronics csapatát. Az idegtudományokon alapuló mesterséges intelligencia vezető tudósának számító, a Samsung Research ügyvezető alelnökeként tevékenykedő H. Sebastian Seung közreműködésével a New York-i központ élen jár majd a robotika területén végzett mesterséges intelligencia kutatásokban. Emellett a Samsung Electronics vezető kutatójaként Seung tanácsadóként is segíti majd a vállalatot a mesterséges intelligenciában rejlő jövőbeli üzleti lehetőségek kiaknázásában.

„Jelenleg azon értékek kialakítására koncentrálunk, amelyek mentén a Samsung termékei és szolgáltatásai a mesterséges intelligencia erejét alkalmazva könnyebbé és kényelmesebbé tehetik a felhasználók életétEbben a globális mesterséges intelligencia központjaink, így a New York-i létesítmény is, kulcsszerephez jut.” 

– mondta el Hyun-suk Kim, a Samsung Electronics kutatás-fejlesztési tevékenységéért felelős részleg, a Samsung Research elnöke.

A Samsung tervei szerint 2020-ig mintegy 1000 szakembert foglalkoztat majd, ezáltal bővíti kutatási kapacitását a mesterséges intelligencia területén. A New York-i a Samsung hatodik AI központja a világon, amely szorosan együttműködik majd a Samsung többi, mesterséges intelligenciát kutató létesítményével. A további öt központ Koreában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Oroszországban és az Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben működik.

„A neurális hálózatok integrálása óriási előrelépést jelent a mesterséges intelligencia területénBüszkék vagyunk, hogy a Samsung New York-i AI laboratóriuma is részese lehet ennek az új fejezetnek, amely korszakalkotó innovációkat hoz majd el az új generációk számára.”

– mondta el H. Sebastian Seung.

A Samsung globális mesterséges intelligencia központjai a helyi erőforrásokat bevetve támogatják majd a gyártó kutatásait, lehetővé téve, hogy a Samsung egyike legyen a világ vezető mesterséges intelligenciát kutató intézményeinek.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin