Connect with us

technokrata

100 millió dolláros befektetést szerzett magának a HMD Global

E-gazdaság

100 millió dolláros befektetést szerzett magának a HMD Global

100 millió dolláros befektetést szerzett magának a HMD Global

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette, hogy több befektető révén a finn startup újabb 100 millió dollárhoz jutott az üzleti tevékenység kiterjesztésére és a cég növekedésének finanszírozására a vállalat második évében.

A befektetők közül kiemelkedik a genfi Ginko Ventures, ami az Alpha Ginko Ltd-n keresztül járult hozzá a vállalat finanszírozásához, illetve a DMJ Asia Investment Opportunity Limited és a Wonderful Stars Pte. Ltd., utóbbi a FIH Mobile Ltd. leányvállalata.

 

A legutóbbi finanszírozási körrel a HMD Global piaci értéke meghaladja az egymilliárd dollárt, amivel bekerült az elitligába, vagyis “unikornis” státuszba lépett (az unikornis kifejezést azokra a startup cégekre használják, melyek piaci értéke meghaladja az egymilliárd amerikai dollárt). A HMD Global stratégiai befektetéseket tervez a gyorsan növekvő üzleti tevékenységeivel kapcsolatban. 2018-ra a vállalat azt tervezi, hogy agresszíven terjeszkedik tovább a Nokia okostelefonokkal, megduplázza jelenlétét a stratégiailag fontos piacokon, miközben a vásárlók számára fontos területeken folytatja az innovációt.

 „Izgatottak vagyunk, hogy ezek a befektetők is csatlakoznak hozzánk és a Nokia telefonok történetének következő fejezetéhez. A célunk, hogy kiváló okostelefonokat szállítsunk, melyek igazi örömet okoznak a rajongóinknak, miközben hűek maradunk finn gyökereinkhez és ahhoz az egyéniséghez, amit a Nokia brand mindig is jelentett. Eltökéltek vagyunk, hogy a globálisan vezető okostelefongyártók közé kerüljünk, az eddigi sikereink pedig bizakodásra adnak okot, hogy folytatni tudjuk a tervszerű növekedést 2018-ban és utána is”

mondta Florian Seiche, a HMD Global vezérigazgatója.

A 2016 december elsején indult vállalat az első évben több mint 70 millió Nokia telefont értékesített, tevékenységét több mint 80 országra kiterjesztve és készülékaktiválásokat 170 országból regisztrálva. Ma a Nokia telefonok több mint 250 000 üzletben kaphatók világszerte és több mint 600 közvetlen kereskedelmi partnerünk dolgozik elkötelezetten a Nokia telefonok új fejezetének sikeréért globálisan. A 2017-es pénzügyi évben a HMD Global teljes forgalma elérte az 1,8 milliárd eurót, míg az üzleti veszteség mindössze 65 millió euró volt.

Az új portfolió szenvedélyének, elkötelezettségének és lelkesedésének bizonyítéka az a reakció, amit a rajongókból váltottak ki az androidos Nokia okostelefonok világszerte. A HMD Global célja, hogy megragadja a fogyasztók következő generációjának szívét és elméjét. A Nokia készüléket vásárlók kétharmada harmincöt éven aluli, és ötből négy vásárló ajánlaná a Nokia okostelefonokat családjának és barátainak. 2017 januárja óta több mint 150 millió látogatást regisztráltunk a Nokia.com/phones oldalon.

Jean-Francois Baril, a Ginko Ventures vezérigazgatója és alapítója (a HMD testületi tagja) úgy fogalmazott:

„Büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a Nokia telefonok következő fejezetének, illetve a legutóbbi finanszírozási kör sikerének. Személy szerint régóta kötődöm a Nokia márkához, nekem ez az egész különösen izgalmas. A finnországi gyökereivel a HMD Global olyan agilis stratégiát követ, amely él a globális kapcsolataival és együttműködéseivel, hogy biztosítsa ezt az elképesztő növekedést, amit produkál.”

A 2017-es MWC óta a finn startup 16 új eszközt mutatott be és globális együttműködéseket kötött az iparág nagyjaival (például a Google és a ZEISS), illetve hosszútávú stratégiai kapcsolatot alakított ki a Nokiával és a FIH Mobile Limiteddel. A 2018-as MWC-n a HMD Global bejelentette, hogy vezető partnere lett a Google legfontosabb androidos programjának, az Android One-nak, ami azt jelenti, hogy a komplett portfólió az Android One család tagjává válik.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin