Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyarországi Suzuki új logisztikai megoldásait az Oracle felhőszolgáltatása alapozza meg

E-gazdaság

A magyarországi Suzuki új logisztikai megoldásait az Oracle felhőszolgáltatása alapozza meg

A magyarországi Suzuki új logisztikai megoldásait az Oracle felhőszolgáltatása alapozza meg

A Magyar Suzuki Zrt., a hazai személygépjármű piac vezető vállalata, az Oracle felhő szolgáltatásait választotta új logisztikai alkalmazásának alapjául. Az új megoldás a Suzuki Csoport IT fejlesztési módszereinek- és technológiáinak egységesítését célzó, a vállalatot a digitális kor kihívásaira hatékonyabban felkészítő globális projekt fontos részét képezi.

A Suzuki informatikusai saját standardizált fejlesztési- és projekt-menedzsment módszertan alapján a logisztikai osztály számára készítettek alkalmazást, amely a szállítóktól beérkező alkatrészek átvételét támogatja QR kód formátumú csomagcímkék regisztrálásával. A szállítmányok és dokumentumok korábbi, kizárólag vizuális alapú ellenőrzését kiváltó megoldás üzemeltetési szempontból magas rendelkezésre állást követel, mivel az alkatrészek beérkeztetése a gyártáshoz igazodva két műszakban folyik. Az új alkalmazás alapját az Oracle felhő infrastruktúra- és  platformszolgáltatása biztosítja.

 

A Magyar Suzuki informatikai standardizálási projekt keretében fejlesztett alkalmazásainak környezetéül az Oracle Cloud-ot választotta. A rugalmasságon és alacsony költségeken túl fontos előny volt számunkra, hogy az Oracle Cloud szolgáltatások igénybevételével infrastruktúra csoportunk mentesült a hardver és operációs rendszer-szintű üzemeltetési feladatoktól és az adatbázis- valamint alkalmazásszerverek telepítésének elvégzésétől. A felszabadult erőforrásokat olyan innovatív fejlesztésekre szeretnénk fordítani a jövőben is, amelyből a Suzuki Csoport minden leányvállalata profitál.”

– mondta Farkas Bálint a Magyar Suzuki Zrt. IT standard fejlesztési projekt vezetője.

A projekt alkalmat nyújtott a Suzuki magyar fejlesztőinek, hogy jól definiálható üzleti folyamat keretében megismerjék és kipróbálják a felhő megoldások előnyeit és a benne rejlő további lehetőségeket.

Az Oracle Cloud-ban néhány kattintással beüzemelhetőek voltak az alkalmazás futtatásához szükséges Oracle Database és Weblogic Server platform szoftverek, továbbá a Suzuki szigorú biztonsági elvárásainak megfelelően a megfelelő VPN alapú hálózati kapcsolat kiépítése is támogatott volt. Mivel az alkalmazás a felhő irányába tett egyik első lépés, ezért nagyon fontos volt a meglévő házon belüli rendszerekkel való együttműködés képessége. Nem utolsósorban az Oracle Cloud platformszolgáltatása költséghatékony megoldás is, hiszen tartalmazza mind a licenc, mind a support költségeket a felhasználáshoz rugalmasan alkalmazkodó formában.

A megoldás éles indulása óta sorra bővül az alkalmazással átvett szállítmányok köre, emellett folyamatban van a legnagyobb logisztikai partnerrel való adatkapcsolatot biztosító interface fejlesztése, mely a 100%-os lefedettség eléréséhez szükséges. A felhő infrastruktúrának köszönhetően könnyen skálázható a megoldás globális méretekre is, így nyitva áll az út a magyar fejlesztésű alkalmazás bevezetésére  a Suzuki további leányvállalatainál is.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés