Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb magyar megoldás hódít a nagyvilágban, ezúttal épp Kínában

E-gazdaság

Újabb magyar megoldás hódít a nagyvilágban, ezúttal épp Kínában

Újabb magyar megoldás hódít a nagyvilágban, ezúttal épp Kínában

Okos parkolóhelyeket építenek kis hazánk ötlete alapján

Többségi tulajdont szerzett a GB & Partners közreműködésével a magyar fél abban a kínai projekttársaságban, amely 10 ezer „okos parkolóhelyet” épít és üzemeltet 20 évig a Jiangsu tartománybeli Yangzhong városban. Az EPS Global Zrt. partnerével, a ZTE kínai telekommunikációs vállalat közlekedéstechnológiai leányvállalatával a keleti nyitás politikájának emblematikus együttműködését bővítette a Magyar Export napján további 90.000 parkolóhelyről szóló megállapodással.

 

A rohamosan fejlődő motorizáció és az ipari urbanizáció komplex kihívások elé állítják az egyre nagyobb lélekszámú kínai városokat. A közösségi közlekedés fejlesztése mellett a gépjárműpark irányítása és a parkolási helyzet tartós megoldása egyre kiemelkedőbb jelentőségű feladat az 1,3 milliárd lelket számláló nemzet számára. Ezt a helyzetet ismerte fel a budapesti székhelyű parkolási specialista cég, amelynek ZTE EPS Smart Parking Company Limited vegyesvállalata intenzív piac-előkészítés után 2016 márciusában 20 éves koncessziós jogot nyert el a Jiangsu tartománybeli Yangzhong városban.

A projekt megvalósításához jelentős saját tőkére volt szüksége a magyar anyavállalatnak, amit a GB & Partners 1,5 milliárd forinttal finanszírozott az általa kezelt EXIM Exportösztönző Tőkealapból.  Az alapkezelő a tőkeinjekció mellett kiemelkedő menedzsmenttudással támogatja a projektet, amelynek első fázisa túljutott a kivitelezésen és a rendszerintegráción. Jelenleg a használatba-vételi eljárás és a rendszer próbaüzeme zajlik, amely hamarosan lezárul és elindul Kína első PPP smart parking projektje.

A gyorsan fejlődő város teljes területét lefedő projekt keretében a ZTE EPS kiépítette azt az új parkolási infrastruktúrát, amely a speciális szoftveren és szerverparkon túl, egy modern irányítóteremből és intelligens jelző- és érzékelő rendszerből áll.

A magyar technológia sikere és a menedzsment tudás eredményeképpen további 90.000 okos parkolóhely kialakításáról írt alá megállapodást Deng Hua úr a ZTE ITS elnöke Törő Csabával, a GB & Partners Alapkezelő által delegált képviselővel, az EPS többségi tulajdonosának ügyvezetőjével a Magyar Export Napján. A konzorcium négy kínai városi önkormányzattal előrehaladott tárgyalásokat folytat, így hamarosan várható a következő koncessziós megállapodások megkötése, melyhez a felek további 20 millió euró finanszírozásban állapodtak meg.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés