Connect with us

technokrata

A Lenovo Magyarországon is prioritásként kezeli szerver üzletágát

E-gazdaság

A Lenovo Magyarországon is prioritásként kezeli szerver üzletágát

A Lenovo Magyarországon is prioritásként kezeli szerver üzletágát

Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója, és Sáska Gábor, a Lenovo adatközponti termékeiért felelős értékesítési munkatársa nyújtott betekintést a cég leginnovatívabb adatközpont technológiáiba, a két frissen bejelentett márkával, a ThinkAgile-lal és a ThinkSystemmel, valamint a barcelonai Supercomputing Centerrel kapcsolatosan.

ThinkSystem és ThinkAgile

Az Intel® Xeon® Scalable processzorokon futó ThinkSystem portfólió a hamarosan hazánkban is elérhetővé váló hardvertermékek széles választékát kínálja. Szerverek, tárhelyek és hálózati rendszerek biztosítanak stabil alapot a ThinkAgile márkanév alatt összefogott szoftveres megoldásoknak, melyeket a Lenovo az egyre bonyolultabb üzleti igények egyre egyszerűbb kiszolgálása érdekében fejlesztett. A ThinkSystem és a ThinkAgile együtt igazán hatékonyak, egymás kiegészítéseként kínálnak az üzleti felhasználók számára futurisztikus adatközpont megoldásokat.

A ThinkSystem portfólió úgy került kialakításra, hogy a cégeknek váltás esetén se kelljen teljesen átalakítaniuk az adatközpontjukat, és a szervezet összes korábbi adatközpont befektetése se vesszen kárba. A ThinkSystem az IBM örökség legértékesebb részét a Systemx-et és a Lenovo ThinkServerek leginnovatívabb fejlesztéseit kombinálja egyetlen megoldássá az egyszerűség és a könnyebb kezelhetőség érdekében. A ThinkSystem portfólió ráadásul 42 új teljesítmény rekordot is elért a közelmúltban.

A ThinkAgile előre integrált és tesztelt megoldásai monumentális kapacitásokkal bővítik az ügyfelek adatközpontjait: automatizált életciklus menedzsment szolgáltatást nyújtanak, csökkentett TCO és csökkentett IT erőforrás igények jellemzik a platformok fenntartásához. Ilyen például a Microsoft Azure Stackkel integrálható ThinkAgile SX széria.

„A korábban különböző nevek alatt futó bonyolult felépítésű termékportfolió nem csupán a nevében egyszerűsödik,”

– mondta el Lukács Anita a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Annak ellenére, hogy a magyar szerverpiac elsősorban a közbeszerzések hiánya miatt csökken, bizakodóan tekintünk a jövőbe, és 2020-ra célunk a 20%-os piaci részesedés megszerzése. Biztos vagyok benne, hogy ezekkel az innovatív termékekkel ez nem egy irreális cél a vállalatunk számára.”

MareNostrum 4

A Lenovo június folyamán a Nemzetközi Szuperszámítógép Konferencián jelentette be, hogy a Barcelona Supercomputing Center számára szállított MareNostrum 4-et, a legnagyobb Intel-alapú szuperszámítógép üzembe helyezésre került Barcelonában, a világ legszebb adatközpontjában.  A Katalán Politechnikai Egyetemen, egy egykor kápolnaként használt épületben kerültek elhelyezésre a monumentális szerverek, melyek az emberi genomkutatástól kezdve a bioinformatikáig, számos tudomány támogatójaként szolgálnak.

A komplex rendszer összesen 3400 következő generációs Lenovo szerverből álló csomópontot, skálázható Intel® Xeon® processzorokat, és összesen 60 kilométernyi magas sebességű kábelt tartalmaz, melyek a csomópontokat kötik össze – összesen 390 terabyte központi memóriát biztosítva.

Intel Select Solutions

A Lenovo bejelentette, hogy ezentúl támogatja az Intel Select Solutions-t is, egy új, Intel® Xeon® Scalable processzorokon alapuló megoldáscsomagot, mely napjaink komplex adatközpont folyamatait hivatott támogatni. A megoldáscsomag magas minőségű szolgáltatást kínál, miközben egyszerűsíti és felgyorsítja a kiválasztást, a beüzemelést és az infrastruktúra optimalizálásának folyamatát is.

A Lenovo által tesztelt referencia konfigurációk és megoldások a VMWare vSAN és High Performance Microsoft SQL Server OLTP rendszerekhez 2017 októberétől válnak elérhetővé.

 

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin