Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriásit nőtt tavaly a Universal Robots

E-gazdaság

Óriásit nőtt tavaly a Universal Robots

Óriásit nőtt tavaly a Universal Robots

A vállalat folytatja gyors, világméretű terjeszkedését, tavaly 62%-os növekedést ért el. A kollaboratív robotok (kobotok) úttörője továbbra is ki tudja használni, hogy elsőnek lépett a piacra és gyorsan piacvezetővé vált.

A vállalatmérettől függetlenül bárki számára elérhető árú, szabadon mozgó, felhasználóbarát kollaboratív robotkarok (kobotok) mára az ipari robotika húzóágazatává váltak. A Universal Robots éves eredménye bizonyítja ezt a piaci növekedést, a cég árbevétele elérte a 662 millió dán koronát (kb. 27,8 milliárd forint), és adózás előtti nyeresége 92 millió dán korona (kb. 3,8 milliárd forint) volt. A Universal Robots elnöke, Jürgen von Hollen, megfelelőnek tartja a nettó bevételt, és legalább 50 %-os növekedést vár az árbevétel terén 2017-ben, ami egyben azt is jelenti, hogy a cég jó úton halad a 2017 végére megcélzott 1 milliárd dán korona (kb. 42 milliárd forint) felé.

universal-robots_-produktion_ur_03

„Fontos, hogy a trendek előtt haladjunk, és előmozdítsuk az innovációt mindenben, amivel foglalkozunk. A legfontosabb prioritásunk, hogy felfuttassuk a vállalatot, és évről évre folytatni tudjuk a növekedést. 2015-höz képest megháromszoroztuk a 2016-os befektetéseinket, különösen a K+F területén, amelynek köszönhetően továbbra is vezető szerepünk van a piacon, és ma már a kobottechnológia széles választékát tudjuk kínálni”

– mondta Jürgen von Hollen.

„Ugyanilyen jelentős a Universal Robots dolgozói állományába fektetett folyamatos, 50 %-os befektetésünk 2016-ban, amelynek köszönhetően a kapacitásunkat, szakértelmünket és jelenlétünket is növeltük világszerte.”

A Universal Robots egyre nagyobb részesedést szerez a fejlődő piacokon, és a 2015-ös 5 országos képviselethez képest mára már tizeneggyel rendelkezik, azaz megduplázta a jelenlétét a világban. A cég így ma már jelen van az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, Csehországban, Kínában, Szingapúrban, Indiában, Japánban, Tajvanon és Dél-Koreában. Emellett erős disztribúciós csatornákat üzemeltet további 50 országban.

universal-robots_-produktion_ur_04

Nyolc évvel azután, hogy a Universal Robots eladta az első kobotot, az együttműködő robotok világpiaca új fejlődési szakaszba lépett. A kobotok feltalálása előtt a gyártóüzemekben az automatizálás csak nagyon kötött feladatok esetén valósulhatott meg. Ennek következtében sok iparágban a gyártási folyamat dinamikusabb és rugalmasabb lépéseiben kézi összeszerelésre kellett hagyatkozni. Mára azonban az együttműködő robotokkal a vállalatok rugalmas, könnyen kezelhető, biztonságos technológiát alkalmazhatnak, amelynek segítségével fellendülhet az üzleti tevékenységük. A Universal Robots kobotjainak egyik előnye, hogy bármilyen méretű vállalat számára univerzálisan használható, az egészen kicsitől a nagyvállalatokig.

„Technológiánk minden vállalat számára lehetőséget nyújt arra, hogy bevezessék az automatizálást a gyártási folyamataikba. Az is megkülönböztet minket a konkurenciától, hogy a UR+ platformon keresztül a technológiai partnereink egyre növekvő rendszerét tudtuk kialakítani. A UR+ platform hozzáférést biztosít ügyfeleinknek az alkalmazható megoldásainkhoz, így egy globális fejlesztői forrásból meríthetnek, ahol folytonos az innováció”

– mondta Jürgen von Hollen.

Az elsőként piacra lépő és mára vezető kobotgyártó Universal Robots gyors növekedést tudott elérni a világpiacon, ügyesen kihasználva az iparágban az utóbbi időben tapasztható jelentős mértékű fejlődést.

„A kollaboratív robotok világában robbanásszerű növekedés várható a következő években, és mi elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy tovább növeljük a piaci részesedésünket, hiszen egyre több kis- és középvállalkozás alkalmazza a robottechnológiát”

– mondta Jürgen von Hollen. 2015 tavaszán a Teradyne Inc.

A teszt és ipari alkalmazások területén az automatizálási berendezések vezető beszállítója – felvásárolta a Universal Robots-t. A két cég szoros együttműködésének köszönhetően a Universal Robots lehetőséget kapott arra, hogy éljen a Terradyne ismertségével és kapacitásával világszerte.

UR_Logotype_CMYK

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés