Connect with us

technokrata

A DKV Zrt. letiltotta a Debreceni Menetrend app-ot

E-gazdaság

A DKV Zrt. letiltotta a Debreceni Menetrend app-ot

A DKV Zrt. letiltotta a Debreceni Menetrend app-ot

Ráadásul fel is jelentették a szoftver fejlesztőjét

Péntek óta nem elérhetőek a valós idejű adatok az applikációban, közölte a Debreceni Menetrend facebook oldalukon. Mint az kiderült a DKV Zrt. (Debreceni Közlekedési Vállalat) nem járul hozzá az adatok közléséhez mi több, feljelentést is tettek az adatok törvénytelen felhasználása miatt. (bár sejtésünk sincs, mióta titkosak a menetrendek)

Szincsák Tamás az app készítője 2012-ben kezdte el a fejlesztést, mivel elege lett abból, hogy érthetetlen PDF-ekből kellett kibogarászni, vajon mikor jöhet az utolsó busz.

„A fejlesztést kezdetben a szakdolgozatom keretében végeztem, majd TDK munkaként folytattam, de az egyetem után is folyamatosan továbbfejlesztettem az alkalmazást, főként a felhasználói visszajelzésekre és igényekre koncentrálva.”

-nyilatkozta az app fejlesztője a Járókelő blognak

Továbbá megtudtuk, hogy már régóta szeretnének együttműködésre lépni a DKV Zrt.-vel, de a folytonos megkeresések ellenére válasz nem érkezett. Emellett a DKV rendelkezik egy saját app-al mely közutálatnak örvend a városban, hiszen gyakorlatilag teljesen használhatatlan.

Jónás Zoltán a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület elnöke így reagált az ügyre:

„Jelenleg mind a szolgáltatónak, mind az önkormányzatoknak komoly küzdelmeket kell folytatni az utasok megtartásáért, és a közösségi közlekedés szolgáltatás fenntarthatóságáért. Mindezek fényében érthetetlen számunkra, hogy a szolgáltató fölösleges energiákat fordít arra, hogy ellehetetlenítsen egy jól működő alkalmazást, ahelyett, hogy még több figyelmet fordítana az utasok megtartására.”

Forrás: jarokelok.blog.hu

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin