Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar kormány partnere lett a világ egyik vezető autóipari cége

E-gazdaság

A magyar kormány partnere lett a világ egyik vezető autóipari cége

A magyar kormány partnere lett a világ egyik vezető autóipari cége

Stratégiai megállapodást köt a magyar kormány és a hazánkban elsősorban okos kormányrendszereiről ismert német thyssenkrupp konszern.

A vállalat budapesti E/E (elektromos és elektronikus) fejlesztőközpontja és beruházásai fontos szerepet játszanak a magyar autóiparban, de lifttechnológiával, ipari alapanyagok kereskedelmével és kapcsolódó szolgáltatásokkal is jelen van a konszern Magyarországon.

A thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. Tízből kilenc prémium osztályú autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei. A thyssenkrupp gépjármű szektorban elért árbevétele a 2014/2015 üzleti évben több mint 3000 milliárd forintra rúgott és a megrendelők körében szinte valamennyi nagy autógyártó megtalálható.

Autóipari K+F és gyártó tevékenységet végez az együttműködést aláíró thyssenkrupp Presta Hungary Kft., amely a globálisan 29.000 főt foglalkoztató Components Technology üzletág része. A magyar cég jelenleg több, mint 500 fős budapesti Kompetencia Központjában folytat kormányzástechnológiai kutatási és fejlesztési tevékenységet, valamint győri telephelyén mintegy 110 fős autóipari gyárat működtet, amely közvetlen autógyári beszállítóként komplett futóműveket szállít ún. just-in-sequence rendszerben. Mindezeken túl a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. jelenleg több mint 33 milliárd forint beruházási költséggel két új gyár építését valósítja meg Jászfényszarun. A gyárakban kormányrendszerek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártása zajlik majd, mintegy 500 munkatárs közreműködésével.

alairas

Autóipari tevékenysége mellett a thyssenkrupp a lift technológia területén mintegy 50, az ipari anyagok kereskedelme és a kapcsolódó szolgáltatások terén közel 370 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

A megállapodás elsődleges célja, hogy a magyar kormány a magyar gazdaságban jelentős szerepet betöltő thyssenkrupp-pal mint megbízható partnerrel hosszú távon számolhasson.

„A magyar nemzetgazdaság és az európai gazdaság gerincét a modern német gyáripar, és azon belül is a modern német autóipar adja. Köszönjük a thyssenkruppnak, hogy a mai megállapodással ennek egy újabb mérföldkövéhez érkeztünk”- hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megállapodás kapcsán.

„Nagyon értékes számunkra a ma aláírt stratégiai megállapodás, mert nem csak kifejezi, de elmélyíti azt a hosszú távú együttműködési szándékot, amellyel a thyssenkrupp Magyarországra, mint partnerére tekint. A magyar thyssenkrupp leányvállalatok a komponens technológia, a lift technológia területén, valamint a minőségi ipari alapanyagok kereskedelme és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások révén is hozzájárulnak a konszern eredményéhez. A mai megállapodás megerősíti azt a célt mindkét fél részéről, hogy a thyssenkrupp hosszú távon is sikeres kereskedelmi, szolgáltató, gyártó és K+F tevékenységet végezzen Magyarországon.” – emelte ki Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary ügyvezetője.

 

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés