Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úgy érzed jól tudsz programozni? Jelentkezz erre a versenyre!

Digitális oktatás

Úgy érzed jól tudsz programozni? Jelentkezz erre a versenyre!

A legjobb 10 és 17 éves programozókat keresi a UPC.

A UPC Magyarország jóvoltából hazánkba is megérkezett a Future Makers Nagydíj, melyre fiatal, 10 és 17 év közötti, a programozás iránt érdeklődő tehetségek jelentkezését várják. 2016. december 1-ig van lehetőség a pályázatok beküldésére.

Világunkban számos olyan megoldatlan probléma van, melyre a technológia jelentheti a választ. A UPC anyavállalata, a Liberty Global és a Unitymedia által létrehozott Future Makers Nagydíj ezekre keresi a választ, egyúttal pedig gondolkodásra ösztönzi a fiatal tehetségeket. Hiszen a 10 és 17 év közötti korosztály már születése óta jól ismeri a technológiát, az őket körülvevő problémákkal pedig legalább ennyire tisztában vannak.

A Future Makers Nagydíj alapítója a Unitymedia és a Liberty Global mellett a CoderDojo mozgalom is, mely világszerte rendez ingyenes programozó klubokat. A versenyt két kategóriában írják ki: 10-13 és 14-17 év közti fiatalok jelentkezését várják a futuremakers@coderdojo.com e-mail címen. Olyanokét, akik bármilyen általuk ismert problémára megoldást tudnak nyújtani a technológia segítségével, akik formálnák a jövőt és olyan projekteket hoznának létre, amelyek pozitív hatással lesznek közösségeik társadalmi életére.

lg_coderdojo_banner_pp_af_upc_hungary_boy

A győzteseket 2017 februárjában hirdetik ki mindkét kategóriában. A Liberty Global által felajánlott fődíj egy két napos utazás az innováció európai fővárosába, Amszterdamba, valamint egy 300 euró értékű programozói/robotikai fejlesztés. Emellett a UPC Magyarország is értékes nyereményeket ajánlott fel mindkét kategória győzteseinek.

„Az innovációt és a gyermekek digitális készségeinek fejlesztését mindig is kiemelten fontosnak tartottuk. Ezért indítottuk útjára korábban a „60 perc alatt a net körül” programot is, melyen a világháló okos használatát tanítottuk általános iskolákban és ezért hoztuk most el Magyarországra a Future Makers Nagydíjat is.” – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Carra Anita, a UPC Magyarország vezérigazgató-helyettese. „A programozás a jövő nyelve, a digitalizáció alapja, a kapu a digitális világba. Ez a díj pedig az ösztönzés a fiataloknak, hogy belépjenek ezen a kapun.” – tette hozzá.

A Future Makers Nagydíjra 2016. december 1-ig van lehetőség pályázni, 10 és 17 éves kor között. A nevezés részletei ezen a linken érhetők el.

.



Szólj hozzá!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés