Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nekik köszönhetően jön Európába a Xiaomi

E-gazdaság

Nekik köszönhetően jön Európába a Xiaomi

Az ABC Data lett a Xiaomi okostelefonok forgalmazója az EU országokban.

Az ABC Data – az egyetlen, a közép-kelet-európai régió mind a nyolc kulcspiacán közvetlenül jelenlévő – IT és szórakoztatóelektronikai disztribútor kínálatában először az Xiaomi Mi5, a Xiaomi Redmi Note 3 és a Xiaomi Redmi 3S modellek jelennek meg, majd a következő évben a kínálat várhatóan olyan termékkategóriákkal bővül, mint a fitness csuklópántok, audio termékek és hordozható töltők.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Xiaomi – a világ egyik leggyorsabban fejlődő vállalata, amely csupán néhány év alatt globális piaci szereplővé vált – az ABC Datát választotta első hivatalos forgalmazójának az Európai Unióban. Meggyőződésem, hogy új partnerünk magas minőségű, de megfizethető termékei gyorsan nagy népszerűségre fognak szert tenni az európai fogyasztók körében” – mondta el Ilona Weiss, az ABC Data S.A. igazgatótanácsának elnöke.

xiaomimimax

Az ABC Data eleinte az X-KOM lengyel vállalatnak szállítja a márka termékeit, ugyanakkor a bejelentéssel párhuzamosan megkezdte partnereivel a további értékesítési csatornák kiépítését.

„Lengyelország, és Közép-Kelet Európa további országai a nagy felvevő-potenciál és magas növekedési kilátások miatt fontos terület vállalatunk számára. Szeretnénk ezeket a tendenciákat maximálisan kiaknázni a stratégiai célkitűzéseink elérésében és nagy örömünkre szolgál, hogy ebben olyan tapasztalt és erős partnerre találtunk, mint az ABC Data” – mondta el Alex Wu, a Xiaomi KKE régióért felelős értékesítési igazgatója.

Az IDC[if !supportFootnotes][1][endif] és a PMR[if !supportFootnotes][2][endif] piackutató vállalatok előrejelzései alapján az IT termékek disztribúciójának piaca 2018-ig Nyugat-Európában 5%-kal fog nőni (a jelenlegi 95 milliárd dolláról 100 milliárd dollárra), ezzel szemben a közép- és kelet európai régió bővülését 20%-ra prognosztizálják (15 milliárd dolláról 18 milliárdra).

Az ABC Data a megállapodás értelmében Lengyelországban kezdi meg a Xiaomi termékek forgalmazását, de a közeljövőben várhatóan az együttműködést további EU országokra is kiterjesztik, amelyekben jelen van a vállalat (Csehország, Észtország, Litvánia, Lettország, Románia, Szlovákia és Magyarország).

„Globális partnereink azért választanak minket, mert az ABC Data az értékesítési csatornák egyedülállóan széles hálózatával rendelkezik a közép- kelet európai régióban. Egyrészt vállalatunk a mind a nyolc kulcspiacon jelen van, másrészt több mint 13000 viszonteladóval állunk kapcsolatban ezekben az országokban. Mindez párosul egy fejlett logisztikai infrastruktúrával. A Varsóban, Sosnowiecben, Bukarestben, és Budapesten található raktáregyégeink lehetővé teszik a rendkívül rövid szállítási időket a régió teljes területére” – folytatta Ilona Weiss.

Az ABC Data méretének és az erős piaci pozíciójának köszönheti, hogy elnyerte a Xiaomi termékek forgalmazásának lehetőségét a lengyel piacon. A piacvezető vállalat Lengyelországban 23%-os piaci részesedéssel rendelkezik az IT és szórakoztató elektronikai eszközök piacán, és 60%-ot birtokol a távközlési szolgáltatók szegmensében. Mindez fontos érték a Xiaomi márka számára a okostelefon piacon való pozíciójának megerősítésében.

xiaomimimax2

„Lengyelországban az okostelefonok végfelhasználók felé történő értékesítésének több mint fele a távközlési szolgáltatókon keresztül történik. Lengyelországban minél nagyobb egy vállalat részesedése a telekommunikációs szolgáltatókat célzó szegmensben, annál gyorsabban lehet fejlődni, illetve alapot építeni a szomszédos piacokon történő megjelenésre. Minderre készen állunk és bízunk benne, hogy az ABC Data ezen a területen is tudja majd támogatni a Xiaomit” – tett hozzá Ilona Weiss.

A globális partnerek hatékony kiszolgálása érdekében az ABC Data idén új – az értékesítés, logisztika, pénzügy, és kommunikáció területeit felölelő –  regionális menedzsment struktúrát épített ki, amely – a cseh, litván, szlovák, román, és magyar leányvállalatok támogatásával – lehetővé teszi a nemzetközi üzletmenet leegyszerűsítését.

„Az ABC Data befektetéseinek minden partnerünk haszonélvezője, és a Xiaomi stratégiája tökéletes összhangban van az üzletfejlesztési politikánkkal. Mindez arra is rámutat, hogy a globális vállalatok szemüvegén keresztül nézve a KKE országok már nem számítanak perifériának, sőt egyre nagyobb hangsúllyal esnek latban az üzletfejlesztési stratégiák kialakításában” – mondta el Ilona Weiss.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés