Connect with us

Hirdetés

technokrata

De jó lett volna így tanulni az általános iskolában!

Digitális oktatás

De jó lett volna így tanulni az általános iskolában!

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében megérkeztek a tabletek Hejőkeresztúrra és Bükkaranyosra.

A Vodafone Magyarország a Vodafone Digitális Iskola Program keretében csütörtökön 43 Vodafone Tab Speed LTE táblagépet adott át a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, illetve a Bükkaranyosi Általános Iskola tanulóinak. A következő néhány hét során a vállalat országszerte 20 iskolába juttat majd el összesen 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.

A Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola 230 tanulója nevében Kovácsné dr. Nagy Emese igazgató, a Bükkaranyosi Általános Iskola 71 tanulója nevében pedig Váradi Józsefné igazgató vette át a táblagépeket a rendezvényen, amelyen a diákok mellett Demeterné Zeleni Enikő, Hejőkeresztúr polgármestere, Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) képviseletében dr. László István, a Miskolci Tankerület igazgatója, és Bozsikné Víg Marianna, a Tiszaújvárosi Tankerület igazgatója is részt vett.

2016-01-21 11.34.24

„Tanulóink közel háromnegyede hátrányos helyzetű, minden tízedik gyermek állami gondozott, 10 százalékuk pedig sajátos nevelési igényű. Büszkék vagyunk arra, hogy mindezek ellenére az iskolánkban végzett gyermekek egytől-egyig továbbtanulnak, sőt, 70 százalékuk érettségit adó intézményben folytatja tanulmányait.” – mondta Kovácsné dr. Nagy Emese, a Komplex Instrukciós Program (KIP) országos bázisintézménye, a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója. „Kimagasló eredményeink leginkább a Komplex Instrukciós Programnak köszönhetőek, amelyet immár 6. esztendeje támogat a Vodafone Magyarország. Közös célunk az, hogy a gyermekek optimista életszemléletű, toleráns, az új iránt fogékony, de a hagyományokat is ápoló, szilárd és magabiztos tudással rendelkező felnőttekké váljanak, s ebben segít a Vodafone Digitális Iskola Program is.”- tette hozzá.

Váradi Józsefné, a Bükkaranyosi Általános Iskola igazgatója beszédében kiemelte, hogy a táblagépek segítségével a bükkaranyosi gyermekek a korábbinál jóval nagyobb jártasságra tehetnek szert a digitális eszközök és kommunikáció terén, így nagyobb esélyekkel indulhatnak a munkaerőpiacon. Egy vidéki iskolának a 21. század elején igen sok kihívással kell megküzdenie”- mondta az igazgatónő. „A szülők igyekeznek olyan iskolába járatni gyermekeiket, amely korszerű tudást biztosít számukra. Ma már egyre többen gondolják úgy, hogy mindez a mi iskolánkban is megtalálható, így tanulószámunk évről-évre növekszik. A KIP Program és a tabletek segítségével immár Bükkaranyoson is elérhetővé vált a magas színvonalú digitális oktatás, így a régi szellemiséget megtartva, azt az új módszerrel, valamint a technika vívmányaival fűszerezve még szélesebb tudást biztosíthatunk a gyermekeknek.”

2016-01-21 11.49.34

A Vodafone által elindított Vodafone Digitális Iskola Program az ország 20 iskolájában mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját támogatja. A program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), valamint a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány is részt vesz. A vállalat 2016 első hónapjaiban 1200 darab Vodafone Tab Speed LTE táblagépet oszt ki a résztvevő iskolák között és díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet. Emellett a vállalat finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását az Együttható Egyesület szakmai támogatásával.

„A Vodafone törekszik arra, hogy a résztvevő iskolák tanulói számára a program segítségével motivációt, és egyben olyan tudást is biztosítson, amely hozzájárul az iskolai hiányzások csökkentéséhez, és segít visszaszorítani az évismétlések számát. Az anyagi támogatás mellett aktív szerepet vállalunk a program lebonyolításában is, a kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség munkájának bevonásával. Hiszünk abban, hogy a Vodafone Digitális Iskola Programmal hozzájárulhatunk a hátrányos helyzetű régiók versenyképességének javításához.” – mondta Major Péter, a Vodafone Magyarország Ügyfélszolgálati Igazgatója.

2016-01-21 11.51.42

A tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett ugyanakkora tanulmányi eredmények javulásais fontos elvárás. A Komplex Instrukciós Program (KIP) módszert jelenleg 12 iskolában – köztük a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolában, és a Bükkaranyosi Általános Iskolában is – alkalmazzák, ám a Vodafone Digitális Iskola Program keretében további nyolc magyarországi oktatási intézménybenis bevezetésre kerül. A pedagógusok képzését szintén a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza. A KIP célja, hogy a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszert sajátítsanak el, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de folyamatos sikerélményt is biztosít a gyermekek számára. A Stanford Egyetem által kifejlesztett módszert Magyarországon 2001-ben vezette be a hejőkeresztúri iskola, és a program országos elterjesztését immár hatodik éve támogatja a Vodafone Magyarország Alapítvány.

 



Szólj hozzá!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés