Connect with us

Hirdetés

technokrata

A még élő devizahitelek többségével is elszámolt az MKB Bank

E-gazdaság

A még élő devizahitelek többségével is elszámolt az MKB Bank

Elszámolt a még le nem járt deviza- és devizaalapú hitelek döntő többségének fogyasztói túlfizetéseivel is az MKB Bank, a felügyelet által hitelesített módszertan szerint – tájékoztatott a bank hétfőn.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézték: a tartozás nélkül lezárt deviza és devizaalapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatos fogyasztói túlfizetéseit egy héttel ezelőtt rendezte az MKB Bank, az élő hitelek elszámolása pedig most zajlik. A kalkuláció a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által ellenőrzött és rendben lévőnek talált modell alapján történt.

A mostani, mintegy huszonötezer ügyletet érintő, milliárdos nagyságrendű elszámolás a jogszabályokban meghatározott sorrendben zajlott. A bank először – amennyiben voltak – az ügyletekhez kapcsolódó, már lejárt tartozásokat futtatta ki, majd az árfolyamgáthoz tartozó gyűjtőszámlákat, végül pedig a tőke előtörlesztéseként számolta el a túlfizetéseket. Akinek így teljesen kifutott a hitele, de maradt túlfizetése, annak a bank a számlájára utalta a fennmaradó összeget.

A fair banki modell alapján zajló elszámolást a jelzálog-fedezetű hitelek forintosítása követte, és ennek eredményeképpen hétfőtől az érintett ügyfelek már az etikus bankolás elvei szerint számolt forintkamatok alapján fizethetik újraszámolt törlesztőrészleteiket – közölte az MKB.

A részletes elszámolást – a jogszabályoknak megfelelően – a posta kézbesíti az ügyfeleknek április 15-e és 30-a között. Az elszámolással és forintosítással kapcsolatos valamennyi információ elérhető az MKB Bank folyamatosan frissülő honlapján.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés