Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az MVM Csoport 75 millió forinttal támogatja a beteg gyermeket

MVM_Elmenynap_20141120

E-gazdaság

Az MVM Csoport 75 millió forinttal támogatja a beteg gyermeket

Összesen 75 millió forint támogatást adtak az MVM Csoport vezetői 13 intézmény, kórház és civil szervezet képviselőjének a hetedik Élménynapon. Az összegből többek között kórtermeket és laboratóriumokat újítanak fel, valamint különleges eszközöket vásárolnak majd a beteg gyerekek gyógyulását segítő szervezetek. Az idén hetedik alkalommal megrendezett Élménynapon fogyatékkal élő, tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermek, illetve a már gyógyult és egészséges társaik vették birtokba a Millenárist, amely ebben az évben az Erdei Olimpia helyszínévé vált. A gyermekekre sportos feladatok vártak, az eseményt kézműves foglalkozások és színpadi programok egészítették ki, ahhoz pedig, hogy a több mint 700 kisgyermek felhőtlenül, élete legszebb napját töltse el, a nemzeti energetikai társaságcsoport közel száz önkéntese is hozzájárult.

„Az MVM Csoport a regionális energetikaszektor meghatározó szereplője. A társaság erkölcsi kötelességének tekinti, hogy hozzájáruljon a társadalom, szűkebb és tágabb környezete, illetve a közösségek fejlesztéséhez, támogatásához. A fiatalok támogatása számos területen szerepel az MVM Csoport prioritásai között, de ezek közül is kiemelkedik a jövő generációk, gyermekeink egészsége. Büszke vagyok arra, hogy idén – tizenhárom szervezetet támogatva – összesen 75 millió forinttal állhattunk a legnemesebb kezdeményezések mellé” – mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és energiakereskedő társasága, az MVM Partner Zrt. hagyományainak immár hetedik éve része a beteg, tartós gyógykezelésre szoruló, illetve gyógyult gyermekek Élménynapjának megrendezése. Az ingyenes rendezvényen a kicsik szüleikkel, hozzátartozóikkal legalább egy napra átélhetik a felhőtlen szórakozás élményét, élvezhetik gyermekkorukat. A Kaláka együttes, a Matiné Zenekar vagy a Málna Együttes koncertje, az SOS Gyermekfalu előadása mellett kézműves programok, lufihajtogató bohócok, segítő kutyák bemutatója, arcfestés és csillámtetoválás, illetve játékos szemléletformáló feladatok várták a több mint 1000 résztvevőt. A kicsik az Erdőszéli Olimpián kerülhettek közelebb a sportokhoz, a legváltozatosabb mozgásformákhoz, de a színes programok során készíthettek hűtő mágnest, papírsárkányt és ékszereket is.

MVM_Elmenynap_20141120

„A minőségi ellátás és gondozás nem lehet kevesek privilégiuma, ezért is közös feladatunk, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbbet tegyük a beteg és a fogyatékkal élő gyermekekért. Ezen belül is kiemelt jelentősége van annak, hogy évente legalább egyszer a kis betegek megfeledkezhessenek a kórtermekről és kezelésekről, és lehetőségük nyíljon a gondtalan játékra, szórakozásra, az egészséges mozgásra. A hagyományoknak megfelelően az integrált energetikai társaságcsoport közel száz önkéntes munkavállalója is hozzájárult ahhoz, hogy ez így legyen és minél több gyermek jusson maradandó élményhez” – hangsúlyozta Horváth Péter, az MVM Zrt. vezérigazgatója.

A támogatást kapott szervezetek az elmúlt hat évben már összesen több százmillió forintot fordíthattak többek között speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására vagy éppen fogyatékkal élő gyerekek lovas terápiájára. Idén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület, a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinikája, a Bethesda és a Heim Pál Gyermekkórház, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Daniló Sportegyesület, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány, a Down Alapítvány, valamint a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány fordíthat jelentős összegeket a gyermekek testi és lelki jólétére, kezelésére és gyógyítására.

Az MVM Csoport hagyományosan jótékony célra fordítja a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét. Az Élménynap alkalmából az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. összesen 75 millió forintot adományozott tizenhárom egészségügyi intézménynek, gyermekgondozó szervezetnek és alapítványnak. Az összeget a betegellátó eszközök pótlására, intenzív osztályok felújítására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, az alapítványok működésének biztosítására, illetve az alapvető tevékenység támogatására fordítják az érintettek.

„Nemcsak dolgozóink, de üzleti partnereink is messzemenően támogatják ezt a kezdeményezést, kollégáink és üzletfeleink is tudják, ez a támogatás legjobban ott hasznosul, ahol igazán szükség van rá: a beteg gyermekek kezelésében és gondozásában” – tette hozzá Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Az Élménynapon a gyermekek szórakozásához hozzájáruló közel száz önkéntes MVM-munkatárs között voltak a csoport legfelsőbb vezetésének tagjai is. Az öltözködésben, a játékok kipróbálásában, illetve a csoportok kíséretében nyújtottak segítő kezet a kicsiknek, a pihenőszobában pedig mesét olvastak az apró vendégeknek.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés