Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetadó: politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség

E-gazdaság

Internetadó: politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség

Nem futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség a Fidesz székházánál vasárnap történtek miatt – mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában hétfő este a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal a vasárnapi, internetadó elleni demonstrációval kapcsolatban azt mondta: az nem civil, hanem egyértelműen pártpolitikai kezdeményezés volt, a szervezők felelőssége pedig kiterjed arra, hogy a rendezvény után van-e randalírozás.

“Az MSZP teljesen egyértelműen olyan embereken keresztül szerveztette meg ezt a tüntetést, akik kötődnek hozzájuk” – fogalmazott a politikus.

A frakcióvezető szerint a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén a pártok is megismerhetik, hogy kik azok, akiket a rendőrség őrizetbe vett: ők nem futballhuligánok, hanem politikai aktivisták.

Arra a felvetésre, hogy a demonstráció főszervezője, Gulyás Balázs által indított internetes oldalon az jelent meg, hogy provokátorok térítették el a tömeg egy részét, az erőszakos cselekmények pedig a Fidesznek kedveznek, Rogán Antal azt mondta: “ezek azok a politikai aktivisták, akikkel ők dolgoztak együtt az elmúlt években”. Hozzátette: “velük szerveztettek már a HaHában (Hallgatói Hálózat) a hallgatókkal különféle akciókat, ez már előfordult egyszer a Fidesz székházánál, ők ugráltak a köztársasági elnök hivatalánál, a Sándor-palotánál, ugyanazokat az embereket látjuk, és ezeknek a politikai kötődéseik teljesen egyértelműek”.

Rogán Antal megismételte: az erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan, ez nem a politikai párbeszéd formája.

“Két héttel vagyunk túl egy önkormányzati választáson, a harmadik választást veszítik el ebben az évben, és úgy tűnik, hogy ezt képtelenek elfogadni, és ezért egyszerűen erőszakos módszerekhez nyúlnak, mert talán ez az utolsó kivezető út a saját belső konfliktusaiban is. De ezt az emberek többségének nem kell elfogadnia” – mondta a frakcióvezető.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés