Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszaadja a téves vásárlások összegét az Apple

E-gazdaság

Visszaadja a téves vásárlások összegét az Apple

Bírósági döntésnek tesz eleget a vállalat.

Mostanra már világossá vált, hogy a fizetős applikációk kora lejárt, a felhasználók kevesebb mint 10%-a hajlandó pénzt adni egy programért. A cégek ezért ingyenesen letölthető, ám a plusz funkciókért pénzt kérő alkalmazásokban látják a jövőt, napjainkban gomba mód szaporodnak az ilyen megoldások. Igen ám, de míg a felnőttek minden gond nélkül tudomásul veszik, hogy a vásárlás felelősséggel is jár, a gyermekek sokszor a játék hevében hatalmas összegeket képesek elkölteni.

Az Apple ebből hatalmas összegeket szedett be, ez pedig egyáltalán nem nyerte el az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bíróság – FTC- tetszését. Felszólították a kaliforniai vállalatot, hogy változtasson eddigi metódusán és térítse meg a téves vásárlásokból származó károkat. Az Apple ennek eleget is tesz, legkevesebb 32,5 millió dollárt fizet majd vissza a megkárosított vásárlóknak.

applelogo

Edith Ramirez az FTC vezetője azt nyilatkozta, hogy “ez győzelem a megkárosított fogyasztók számára”. Az Apple-nek most az lesz a feladata, hogy módosítsa a vásárlási metódust, így 15 percig kötelességük lenne visszaadni a problémás üzletek költségét. Akárhogy is cselekszik majd az Apple, a legfontosabb mégis az, hogy a gyermekeket meg kell tanítani a modern eszközök használatára, így talán elkerülhetővé vállnak az efféle hibás vásárolgatások.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés