Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: Hatalmas régészeti felfedezés történt kis hazánkban

Büszkeség

Szenzáció: Hatalmas régészeti felfedezés történt kis hazánkban

Szenzáció: Hatalmas régészeti felfedezés történt kis hazánkban

Azonnali helyszíni forgatási költségek támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eheti ülésén az Újasszír Birodalom egyik határvidéki központjának feltárásához kapcsolódva, amelyre magyar régészek találtak rá a mai Irak területén.

A testület idén is meghirdeti a Neumann János-pályázatát, amelyhez 25 millió forintot különített el magyarországi és határon túli online közszolgálati tartalmak gyártásának támogatására, valamint elfogadta a hírműsorok társadalmi sokszínűségét vizsgáló hatósági jelentést. A rádiós döntések nyomán hiánypótlással folytatódhat egy paksi helyi rádiós pályázat, valamint bírságot kap a miskolci Rádió 1 szolgáltatója.

 

Újasszír település feltárásáról forgathatnak mecenatúra-támogatással

A Médiatanács eheti döntése értelmében a Magyar Média Mecenatúra Program magyar vonatkozású, váratlanul bekövetkező események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretéből 1,73 millió forinttal járul hozzá a magyar kutatók által Kurdisztánban felfedezett újasszír település feltárását bemutató film forgatásához. Az iraki Ranya-síkságon talált lakóházak, erődfalak, sörfőző műhely és kerámiaedények ásatási munkáit hatalmas nemzetközi érdeklődés kíséri – az anyagot felhasználva Buda János tervez ismeretterjesztő filmet a régészek munkájáról. A támogatott pályázónak vállalnia kell, hogy a nyersanyaggal érvényesen pályázik majd a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmek gyártását támogató pályázati eljárás következő fordulójában.

További Büszkeség

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés