Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leállt a „Facebook telefon”

Kütyük

Leállt a „Facebook telefon”

Kényszerszünetet rendelt el a T-Mobile.

Egy hete írtunk a T-Mobile Bobsled szolgáltatásáról, mely ingyenes hangalapú beszélgetést nyújt Facebookon keresztül. A Bobsled telepítését követően VoIP, azaz IP-alapú hangszolgáltatás keretei között tudnak kommunikálni egymással a felek, ingyenesen. Két hátránya azonban van a lehetőségnek. Jelenleg csak PC-ről PC-re menő hívásokat tud kezelni, illetve egyelőre csupán az Egyesült Államokban élő felhasználók számára érhető el a szolgáltatás.

Illetve per pillanat senki számára nem érhető el. Alig néhány nappal indítása után ugyanis a T-Mobile kénytelen volt leállítani, méghozzá a Facebook aggályai miatt. A közösségi hálózat üzemeltetői ugyanis úgy vélték, hogy a Bobsled, jelenlegi kinézetében megtévesztő lehet a felhasználók számára. Azt az érzetet kelti, mintha az alkalmazás a Facebooktól származna – holott az egy külső vállalat (a T-Mobile) terméke. Úgy tűnik tehát, hogy a távközlési szolgáltató nem fordított elég figyelmet és energiát arra, hogy megkülönböztesse fejlesztését a natív Facebook alkalmazásoktól.

A T-Mobile közlése szerint önként, külső nyomás nélkül függesztették fel a Bobsled működését. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tart a pihenő, mivel a vállalat ezzel kapcsolatban még nem nyilatkozott. Minket, európaiakat egyébként is kevésbé érint az eset: mire az öreg kontinensen is megjelenik a szolgáltatás, addigra minden bizonnyal már megújult designnal láthatjuk majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés