Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kérünk szépen, ne használj már Internet Explorert!

Kütyük

Kérünk szépen, ne használj már Internet Explorert!

A Microsoft mindent elkövet, hogy rávegye a felhasználókat böngészője hatodik generációjának elhagyására.

Idestova 10 éve létezik a redmondi szoftveróriás böngészőjének hatodik generációja – a platform, ami elindította a Microsoft webes agóniáját. Ennek a változatnak köszönheti a Firefox, hogy elindulhatott az internetezők közel negyedét elérő diadalútján, Redmond pedig többek között Steve Ballmer arroganciája miatt – aki egyszer még azt is kijelentette, hogy nem kell a felhasználóknak füles böngészés – tart ott a browserpiacon, ahol.

Ennek ellenére az elavult, nem biztonságos böngésző még mindig óriási részesedéssel bír. 12 százalékos részaránya nem tűnik soknak, de ez például meghaladja a Google fejlesztette Chrome felhasználói táborát. A több tízmilliós IE6 használó pedig csak lassan vált újabb böngészőre – a Net Applications közlése szerint 2009 óta mindössze 9 százalékot esett a számítástechnikában ősinek számító platform részesedése. Kínában van a legrosszabb helyzet, itt az internetezők 34,5 százaléka használja a platformot, de még az IT terén vezetőnek mondható Dél-Koreában is az internetezők negyede (24,8 százaléka) futtat IE6-ot. A lista másik végén a svédek állnak: a vikingek internetező leszármazottai közül már csak 1,3 százalék éri el ezen a szoftveren keresztül a webet.

IE6-Countdown

Annak érdekében, hogy felgyorsítsa az átállási trendet, a Microsoft még külön website-ot is létesített a folyamatnak. Természetesen Redmond nem szeretné, ha a felhasználók elhagynák a szoftveróriás ölelő karjait; arra próbálják meg rávenni az IE6-ot használókat, hogy a legújabb Internet Explorerre álljanak át. Ebből egyébként majdnem pontosan egy hónapja jelent meg a legújabb, RC (azaz kiadásra jelölt) változat, melyet szabadon le lehet tölteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés