Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért ne telepítsük a Windows frissítést?

Kütyük

Miért ne telepítsük a Windows frissítést?

Megérkezett Redmond mobil operációs rendszerének első update-je, amelyet érdemes telepíteni. De nem mindenkinek.

Mielőtt belemélyednénk a részletekbe, rögtön tisztázzuk: ez a frissítés sajnos nem hozta még el a copy&paste funkciót Windows Phone 7 telefonokra. Mégis, érdemes a platformra készített első update-tel foglalkozni, mivel ez magát a frissítő mechanizmust fejleszti. A frissítés Zune szoftveren keresztül érhető el – utóbbi néhány felhasználónál szintén update-re szorul. Vagyis: a jövőbeli frissítéseket frissítő motort letöltő programot kell először frissíteni. Némi malíciával szemlélve az eseményeket úgy tűnik, mindegy, hogy asztali vagy mobil szegmens, a Microsoftnak vannak olyan beidegződései, amiktől nehezen szabadul.

Kevésbé szívderítő, hogy Redmond nem ajánlja a letöltést az LG Optimus 7 használóinak. A dél-koreai gyártó okostelefonjával ugyanis „összebalhézik” a frissítés. Többen is állítják a vállalat fórumán, hogy Optimus 7 készülékük az update-tel nem birkózik meg. A Zkuggi néven futó hozzászóló például azt írta, hogy a Zune-on keresztül zajló folyamat elakad a hatodik lépésnél. Az összesen tíz pontból álló telepítés közepénél a telefon újraindul, a Zune törli a frissítést és egy hibakódot (801812C1) ad vissza.

A problémára ideiglenes „megoldás” született: a WP7 terméktámogatásának reakciója szerint egyelőre hanyagolni érdemes a frissítést, amíg a vállalat ki nem vizsgálja alaposabban a történtek hátterét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés