Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacrengető lépésre szánja el magát a Nokia

Kütyük

Piacrengető lépésre szánja el magát a Nokia

Dobják a Symbiant és Androidra vagy Windows Phone 7-re állnak át?

Nem egyszer írtunk már a Google fejlesztette okostelefon operációs rendszer sikeréről; legutóbb arról számolhattunk be, hogy az idei évben már az Android lehet a legelterjedtebb platform az újonnan eladott (okostelefon) készülékek körében. A Nokiának tehát lépnie kell valamit, mert alig egy év alatt rengeteget vesztettek népszerűségükből a finn gyártó mobiljai. És lép is.

Nokia Stephen ElopPontosan egyelőre még nem tudni, mi lesz a Nokia által kijelölt új irány, de a vállalat közlése szerint február 11-én egy, a befektetőknek és pénzügyi elemzőknek tartandó konferencia keretei között lehull a lepel az okostelefonokkal kapcsolatos stratégiaváltásról. Jelenleg csak találgatni lehet, hogy ez vajon a Symbian lecserélésével jár-e majd, vagy a vállalat tovább nyomja saját platformját. Ami mégis ebbe az irányba terelgeti a találgatásokat, az az, hogy alapvető hardveres változtatásokra nem nagyon lehet számítani, hiszen e téren már nincsenek nagy különbségek a rivális gyártók hasonló kategóriás készülékeihez képest.

„A Nokia több igen jelentős kihívással kénytelen szembenézni. A játék megváltozott, immár nem az eszközök harca, hanem a gazdasági rendszerek háborúja zajlik. [..] Amellett, hogy nagyszerű készülékeket készítünk, versenyképes gazdasági modellel kell előállnunk.” – nyilatkozta Stephen Elop, a finn cég vezérigazgatója nemrég, egy konferenciahívás során. Elop elismerte, hogy a Nokia jelenleg igen kritikus szakaszát járja életútjának, fontos döntés(ek) előtt áll a vállalat.

Kíváncsian várjuk ezek természetét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés