Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötből egy telefon hamis

Kütyük

Ötből egy telefon hamis

A Nokia szerint.

Esko Aho nokiaEsko Aho, a Nokia vezetőségi tanácsának egyik tagja nemrég hangot adott véleményének, miszerint a sosem látott mértékben burjánzó hamisítás komolyan árt az üzletmenetnek. A finn vállalat ezzel a jelenséggel elsősorban a fejlődő világon szembesül, ahol – Aho állítása szerint – az összes, forgalomba kerülő készülék 20 százaléka hamisítvány, vagyis a rámatricázott feliratok ellenére nem a jogtulajdonos engedélyével készült.

A másolatok fő forrásának Kína számít, árulta el a szakértő, de a jelenséget globálisnak nevezte. „Nem csak Ázsiában, hanem Latin-Amerikában, sőt, még Európa egyes részein is létező problémáról beszélünk.” – nyilatkozta Aho nemrég egy, a Reuters-nek adott interjújában.

Nem meglepő, hogy a Nokia ilyen méretekben találkozik illegális másolatokkal, hiszen a gyártó telefonja – riválisainak előretörése ellenére – még mindig a legnépszerűbbnek számít. Mindazonáltal nem a finnek küzdenek egyedül a hamisítvány-dömpinggel. Többek között a Microsoftot is sújtja a rizs hazájában kialakult, szerzői jogokat gyakran semmibe vevő állapot. Steve Ballmer, a redmondi óriás vezérigazgatója nemrég beszámolt a kalózkodással kapcsolatos adatokról, melynek apropóját a Kínai Nép Köztársaság vezetője, Hu Csin-tao USA-ba való ellátogatása szolgáltatta. A Microsoft első embere szerint a távol-keleti országban csupán minden tizedik használatban levő Windows-ért fizettek a felhasználók.

 Barack-Obama-and-Hu-Jintao

Hu Csin-tao kínai és Barack Obama amerikai elnök



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés