Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországon a Nokia N8

Kütyük

Magyarországon a Nokia N8

Kiderült, mennyibe kerül és mikortól lesz kapható a finnek csúcskategóriás okostelefonja.

Tegnap tartott sajtótájékoztatóján elsősorban a magyar tartalmakra koncentrálva mutatta be itthon Nokia N8 mobiltelefonját a finn vállalat (sajnos Pamela Anderson nem jött el Magyarországra). Amint arról mi is írtunk, a készülék lett a vállalat új csúcskategóriás mobilja, többek között a 640×360 pixeles AMOLED kijelzőnek, az elképesztően nagy felbontású, 12 megapixeles fényképező modulnak, HDMI csatlakozójának köszönhetően.

Nokia N8

Visszatérve a hazai debütálásra: kiderült, mikortól és mennyiért lehet majd kapni a telefont. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint november közepére érkezik meg hazánkba, (szolgáltató-függetlenül) 154.500 forintos áron. A Nokia N8 tulajdonosok a készülékre előre telepített alkalmazásokon keresztül élvezhetik a hazai tartalomszolgáltatók videóit, híreit, programjait, TV csatornák internetes videotartalmait. A Magyar Televízió, a Duna Televízió, a TV2, az AXN és a StartlapTV interneten elérhető műsorait nézhetik immár mobilon is.

Az Ovi Áruházban elérhető magyar mobil alkalmazások sora a Nokia N8 megjelenésével tovább bővül. Az Origo négy új widgetet (origo.hu, ozone network, postr és az Iwiw) mutat be a Nokia N8 készüléken. Említést érdemel az Est.hu-val közös fejlesztés, melynek révén az Ovi Térképeken keresztül, különböző megadott szempont – helyszín, időpont, stílus – szerint lehet tallózni közel 8300 helyszín (436 mozi, 2684 szórakozóhely, klub, 734 színház, 1282 múzeum és 2305 étterem) aktuális és jövőbeni programjai között.

A T-Home IPTV előfizetői számára helyet kapott a készüléken a Műsorújság alkalmazás is. Ennek segítségével a csatornák műsor információi mellett a T-Home IPTV előfizetői Nokia N8 mobilkészülékeikről bárhonnan, bármikor távvezérelhetik az otthonaikban felszerelt set-top box felvétel funkcióját.

A felsorolt alkalmazások a Nokia N8-ra előre telepítve érkeznek, és a kompatibilis Nokia készülékekre hamarosan az Ovi Áruházból is letölthetőek lesznek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés