Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telko: GTS eredmények és tervek

Kütyük

Telko: GTS eredmények és tervek

Stabil évet zárt 2009-ben a GTS csoport.

Délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója bejelentette a GTS Central Europe 2009-es eredményeit. Eszerint a vállalatcsoport 384,5 millió euró árbevételt ért el, amely 12 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A csökkenés oka, hogy a cég megvált a portfoliójához nem illeszkedő üzletágaktól, mérséklődött a hagyományos hang alapú termékek iránti érdeklődés, valamint a helyi valuták 2008-hoz képest leértékelődtek. Ennek ellenére a GTS Central Europe továbbra is növelni tudta bevételét a vállalat fő profilját képező adat- és menedzselt szolgáltatások tekintetében.

Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója

Az árbevétel csökkenése ellenére a GTS csoport 16 éves fennállása óta a legmagasabb EBITDA és cashflow eredményét könyvelhette el a tavalyi évben. Az EBITDA 11 százalékos növekedéssel elérte a 86 millió eurót, az EBITDA ráta pedig 18 százalékról 22 százalékra emelkedett. A cashflow (EBITDA mínusz CAPEX) 39,6 millió euró lett, amely 40 százalékkal magasabb 2008-hoz képest.

A GTS Central Europe a nagy kihívást jelentő gazdasági környezet ellenére továbbra is erős pénzügyi és működési eredményeket kíván felmutatni, amelynek alapját a 2009-ben végrehajtott szervezeti átalakítás képezi. A cégcsoport a helyi igényeket kiszolgáló cseh, szlovák, lengyel, magyar és román üzletágai mellett létrehozott két régiós szintű ügyfeleket kiszolgáló üzletágat is. Az új üzleti struktúra, valamint a központosított beszerzés és a nemzetközi hálózatfelügyeleti központ kialakításának köszönhetően jelentős költségcsökkentést értek el a vállalatnál.

A GTS Central Europe 2010-es fejlesztéseinek középpontjában a szerverközpontok állnak. A GTS csoport jelenleg kilenc adatközpontot működtet Közép-Európa legnagyobb városaiban, amelyeknek összterülete meghaladja a 6000 négyzetmétert, kapacitása pedig több mint 10 ezer szerver kiszolgálására elegendő. Az idei fejlesztési tervek szerint a GTS csoport 2010 első felében a Varsó mellett, Piasecznoban található adatközpontjának területét 500 négyzetméterrel bővíti, és egy új, 700 négyzetméter alapterületű létesítményt nyit majd Prágában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés