Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 megapixeles új mobiltelefonok

Kütyük

12 megapixeles új mobiltelefonok

A jelek szerint a jelenlegi 8 megapixeles éra sem tart majd sokáig.

A tavalyi esztendő teljes egésze és 2008 első fele az 5 megapixeles mobilokról szólt, jelenleg pedig az első 8 megapixeles készülékeiket vezetik be a gyártók az európai piacokra. A 8 megapixeles felbontás azonban még korántsem a végállomás, ugyanis a Sony most bejelentette a világ első olyan, kifejezetten mobiltelefonos felhasználásra szánt kamera modulját, melynek lelke egy 12,25 millió képpontot számláló szenzor.

Az IMX060PQ típusjelzésű és 1/2,5 col méretű Exmor CMOS képérzékelő a Sony szerint minden korábbinál jobb minőségű mobil felvételek készítését teszi majd lehetővé, arról viszont sajnos nem szól a fáma, hogy a parányi érzékelőre zsúfolt, tetemes mennyiségű pixel vajon milyen hatással lesz a képzajra, illetve, hogy az óriási felbontású szenzor előtt elhelyezett optika vajon milyen minőségű lesz.

Amennyiben egyébként videózásra kerül a sor, a kis ketyere 1080p/27 fps, illetve 720p/30 fps teljesítményre képes, ami felettébb korrekt! Ehhez még hozzájön, hogy amennyiben 505×379 pixelre csökkentjük a felbontást, akkor az fps eléri a 80-at. Mint ismeretes, a jelenlegi csúcs kamerás mobilok 320×240 pixeles videófelbontás mellett 120 fps-t tudnak.

Az 1,4 mikrométer méretű pixeleket felvonultató új kameramodul szállítását 2009 márciusában kezdi meg a gyártó, vagyis vélhetően semmi akadálya sem lesz annak, hogy a Sony Ericsson jövő karácsonyra kiadja első 12 megapixeles Cyber-shot telefonját (Kokura). A modul ára egyébként 2.500 japán jen, vagyis mintegy 5.500 forint lesz, természetesen nagy tételben történő vásárlás esetén.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés