Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon-töltés, vezeték nélkül

Kütyük

Mobiltelefon-töltés, vezeték nélkül

A Nokia is lát fantáziát a technikában.

A múlt hét végén jelentette be a Wireless Power Consortium a Nokia csatlakozását a kezdeményezéshez. A finn gyártó ezzel kifejezte érdeklődését a szervezet tevékenysége iránt; bár arról természetesen nem tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy mikor jelenik meg az első, erre az eljárása alapuló töltővel bíró mobiltelefonja.

Mégis, miről van szó? Röviden: a vezeték nélküli töltés a mágnesen indukció alapelvét használja ki. Ennek köszönhetően a mobil eszközt a töltő közelébe helyezve elérhető, hogy vezetékek nélkül kapja meg a hordozható készülék a számára szükséges elektromos töltést. Nincsenek tekergőző kábelek, ugyanakkor a technika biztonságos, emberre veszélytelen lesz. Bővebben itt.

Jelentősen kibővül mozgásterünk a Qi vezetékmentes töltési eljárás piaci lehetőségeit illetően, nyilatkozott a WPC vezetője, Menno Treffers, a Nokia csatlakozása kapcsán. Treffers szerint a piackutatások azt mutatják, hogy élénk érdeklődés mutatkozik a vezetékmentes töltési lehetőségek iránt a technikára fogékony fogyasztói réteg irányából. Felmérések szerint a megkérdezett felhasználók 80 százaléka a vezetékek nélkül történő töltés lehetőségét használná majdnem minden alkalommal, amikor erre szüksége van egy készülékének. Jelenleg a szervezet azon dolgozik, hogy ez elvi szinten elérhetővé váljék: univerzális leírást szeretnének kidolgozni a technikára, hogy mindenhol könnyen, egységesen használható legyen az eljárás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés