Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondolatokkal irányítható Nokia mobil – belelát az agyunkba

Kütyük

Gondolatokkal irányítható Nokia mobil – belelát az agyunkba

Lassan el lehet majd felejteni a telefonok elavult, nyomógombos kezelését?

A NeuroSky nevezetű amerikai cég a CTIA Wireless IT & Entertainment 2008 szakkiállításon mutatta be legújabb fejlesztését: a kiállítási standon megtekinthető Nokia N95 8GB egy teljesen hétköznapi mobiltelefon, az azonban már nem éppen mindennapi, hogy a telefon akár agyhullámokkal is irányítható.

A NeuroSky által kifejlesztett, leginkább egy sztereó fülhallgatóra hasonlító készülék lelke az a szenzor, mely a felhasználó homlokára van tapasztva. A kis berendezés az agy alfa és béta hullámait olvassa ki, és ily módon képes mérni az agy relaxációs és koncentrációt szintjét.

Az így nyert adatokat a NeuroSky a Nokia N95 8GB kijelzőjén egyfajta spéci vizuális formában jeleníti meg, de ezen túlmenően arra is lehetőség van, hogy a felhasználó gondolataival irányítson egy kis karaktert a telefonon futó játékban. A NeuroSky készülék és a Nokia mobiltelefon között természetesen Bluetooth vezeték nélküli adatkapcsolat van.

A cég munkatársai elmondták, hogy a NeuroSky már több konzolgyártónak és játékszoftver fejlesztő cégnek eladta a készülék fejlesztői csomagját, így tulajdonképpen már csak idő kérdése, hogy mikor találkozhatunk majd ezzel a technológiával a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés