Connect with us

Hirdetés

technokrata

Véget ér Google böngésző láz?

Kütyük

Véget ér Google böngésző láz?

Sokan kipróbálták a Chrome-ot, de most múlóban a varázs.

Igazán egyszerű kezelői felülettel rendelkezik a Chrome (letöltés itt), gyakorlatilag a webes tartalmak megjelenítésén – alapértelmezettként – túl mindössze a fülek és a címsor adja a kezelői felületet. A kombinált kereső- és címsor segítségével a felhasználók pillanatok alatt eljuthatnak azokra a weboldalakra, ahova szeretnének. Az újonnan megnyitott üres lap tartalmazza a leggyakrabban látogatott oldalak listáját, a legutóbbi kereséseket és a könyvjelzőket, ezzel téve könnyebbé a weben való böngészést. Minden böngészőlap egymástól függetlenül, különválasztva működik, így ha az egyik lefagy, az nem lesz hatással a többire, tehát a munka a Chrome újraindítása nélkül is folytatható. Emellett a Google létrehozott egy új JavaScript motort, a V8-at, ami felgyorsítja napjaink webes alkalmazásait.

Nem csoda, hogy a felhasználók „rohantak” kipróbálni a szoftvert: csak az Egyesült Államokban 2 millióan töltötték le egy hét alatt, közölte a Nielsen Online. Szeptember 1-e és 7-e között összesen 1,93 millió ember látogatta meg a Google „Thank You” weblapját, amely a program letöltésével kapcsolatban nyílik meg. Rengeteg blog, hír szereplője volt a Chrome, így nem is meglepő, hogy pár nap alatt az amerikai internetezők 1,4 százaléka próbálta ki. Annak ellenére, hogy – habár a Google elég nagy névnek számít az IT-s bizniszben – különösebb reklámkampányt nem körítettek az alkalmazás köré.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Chrome egyelőre béta változatban van, vagyis közel sem mondható véglegesnek. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a kezdeti lelkesedés gyorsan megcsappant: a Google browserét használók száma az elmúlt napokban jelentősen esett, és nem azért, mert komoly hiányosságok bukkantak volna fel a szoftverben. Ha tehát elkészül a végleges verzióval a vállalat, arra is ki kell találjon valamit, mivel tudja megtartani a programot választók gyorsan gyarapodó (de nem sokkal később hasonló tempóban fogyásnak induló) táborát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés