Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pihenőpályán a Nokia N-Gage mobil játékgép

Kütyük

Pihenőpályán a Nokia N-Gage mobil játékgép

A Nokia bizonytalan ideig pihenőpályára helyezi mobil játék platformját és a közeljövőben nem ad ki újabb N-gage mobil játékgépet.


Mint ismeretes, a piacvezető finn vállalat 2003-ban vezette be a piacra az első N-Gage készüléket, melynek sikeréhez akkoriban rendkívül komoly reményeket fűztek a cég vezetői. Idővel azonban kiderült, hogy az ilyen és ehhez hasonló (N-Gage QD) termékek iránt egyelőre nem túl nagy érdeklődés mutatkozik a piacon, ennek megfelelően pedig a Nokia pihentetni kívánja a projektet.

A cég munkatársai a napokban azt nyilatkozták, hogy 2007-ig semmiképpen sem kerül újra fókuszba a mobil játék üzlet. A Nokia az idei esztendő hátralévő részében még a mobil zenére kíván koncentrálni, a 2006-os évet pedig a mobil televíziózásnak fogja szentelni.

˝Tovább folytatjuk az N-Gage forgalmazását, de immár tudjuk, hogy ennek az új mobil kategóriának a kifejlesztése nem éppen egy sikertörténet. Rájöttünk arra, hogy az emberek nem csak az N-Gage-en, hanem mindenfajta készüléken szeretnének játszani, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy N-Gage játékszoftvereinket a Series 60 platformos okostelefonokon is meg fogjuk honosítani˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Antti Vasara, a Nokia vállalati stratégiáért felelős alelnöke. Vasara elmondta, hogy a 2007-ben megjelenő termékek nagy kijelzőjük és óriási teljesítményűk miatt minden korábbinál alkalmasabbak lesznek mobil játékok futtatására.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés