Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garmin: GPS-ben az első

Kütyük

Garmin: GPS-ben az első

A Garmin lett a piacvezető a hordozható GPS készülékek szektorában.

A Garmin bejelentése szerint a vállalat a személyi navigációs eszköz (PND) eladásai alapján átvette a vezető szerepet a hordozható navigációs eszközök piacán, 2007-ben ugyanis többet értékesítettek termékeiből, mint bármely más konkurens gyártóéból. A kutatást egy független, technológiai piacot elemző cég, a Canalys végezte.

˝Ezek a mutatók igazolják munkatársaink kemény munkáját és elkötelezettségüket az innováció, az értékteremtés és a fogyasztóink igényeinek kielégítése iránt˝ – mondta Clive Taylor, termék és marketing Igazgató. ˝Ami még ennél is lenyűgözőbb – folytatta -, hogy ezeket a mutatókat csak a PND eladások alapján képezték, és nem tartalmazták a Garmin outdoor, fitnesz, tengeri és légi eszközei iránti magas keresletet, melyek tovább növelik a vezető szerepünket a helymeghatározó termékek és szolgáltatások terén˝.

A Garmin piacának kiterjedtsége az egyik legfőbb indok, amiért jogosan követelheti magának a világ vezető navigációs eszköz gyártója megnevezést – 1989-as alapítása óta 31 millió GPS-eszközt értékesített szerte a világon. 2007-ben mintegy 3,18 milliárd dollár volt a Garmin bevétele, ami 79 százalékos növekedést jelent a 2006-os eredményekhez képest. Amellett, hogy a bevétel 115 százalékkal nőtt az automotive és mobil szegmensben, a Garmin 19 százalékos bevételnövekedést produkált az outdoor és fitnesz eszközök eladása terén is, valamint 22 százalékot a tengeri és 27 százalékot a légi navigációs eszközök esetében. A három, nem autós szegmensnek köszönhető a Garmin 2007-es teljes bevételének negyede.

A Garmin világvezető pozíciót ért el a hordozható navigációs eszközök terén 2007-ben azáltal, hogy folyamatosan jól teljeseített Európában, több mint megkétszerezte a 2006-os szállításait, és növelte piaci részesedését, miközben megőrizte egyértelműen vezető helyét a robbanásszerűen fejlődő amerikai piacon, mely a világpiac 34,7 százalékát jelentette 2007-ben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés