Connect with us

Hirdetés

technokrata

16 GB-os új memóriakártya a Kingstontól

Kütyük

16 GB-os új memóriakártya a Kingstontól

A Kingston bejelentette legújabb SDHC memóriakártyáját.

A vállalat által most bemutatott SDHC kártya 16 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik, működési sebessége alapján pedig Class 4 besorolást kapott. A Kingston közlése szerint egy ilyen 16 GB-os memóriakártyán akár 7.500 darab, 6 megapixeles digitális fényképezőgéppel készített fotó, vagy maximum négyórányi, 6 Mbit/s-os bitrátájú HD videóanyag tárolható el.

A Kingston 16 GB-os kapacitású és 4 MB/s-os adatátviteli sebességre képes új SDHC terméke az eddig 4 és 8 GB-os változatokban, illetve Class 2, Class 4 és Class 6 verziókban kapható SDHC kártyák fölé kerül a cég termékskálájában. Az újdonság kezdőára várhatóan 40-45 ezer forint körül fog alakulni.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Panasonic január elején jelentette be csúcskategóriás SDHC termékét, még pedig egy 32 GB-os kapacitású és Class 6 sebesség besorolású memóriakártyát. Az akkor még csak prototípusként bemutatott, 20 MB/s-os sebességű kártyát a legfrissebb hírek szerint áprilisban dobja piacra a gyártó, még pedig mintegy 125 ezer forintos áron. MicroSDHC fronton egyébként jelenleg a 12 GB jelenti a kapacitásbeli plafont, de várhatóan hamarosan megérkeznek majd az első 16 GB-os parányi memóriakártyák is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés