Connect with us

Hirdetés

technokrata

WiMAX modem rádiós Internet-eléréshez

Kütyük

WiMAX modem rádiós Internet-eléréshez

Az új Siemens modem kétszer annyi adatot tud adni-venni rádiós kapcsolat útján, mint szélessávú és internetes elődei.

A Gigaset SE461, melyet kifejezetten WiMAX technológiára fejlesztettek ki, akár 20 megabitnyi adatot is fel tud dolgozni másodpercenként. Világszerte működőképes, mert mindhárom frekvenciasávra alkalmas. A felhasználónak egyszerűen csak számítógépéhez kell dugaszolnia. A készülék saját magát installálja akár Windows, MacOS vagy Linux környezetben, és automatikusan megkísérli a kapcsolatfelépítést a rádiós hálózattal.

A nagy átviteli sebességnek köszönhetően triple play-re van lehetőség. A Siemens Communications ezzel a készülékkel teszi teljessé WiMAX termék-portfolióját. Hálózat-üzemeltetőknek one-stop bevásárlási lehetőséget kínál a rádiós internet-technológiában, beleértve bázisállomásokat, modemeket és útválasztókat. Termékválasztéka elsőként kapta meg a WiMAX-kompatibilitást figyelő nemzetközi intézmény, a WiMAX Forum tanúsítványát.

A WiMAX előnye, hogy olyan helyeken is használható, ahol a vezetékes hálózat nem rézkábelekből, hanem DSL-inkompatibilis optikai vezetékekből áll. A technológia adó/átjátszó állomásokkal működik, hasonlóan a mobiltelefon-hálózathoz. Németországban a szolgáltatók jelenleg Düsseldorfban és Kaiserslauternben tesztelik a WiMAX-ot. Az adóantenna 30 km-es körzetben 500 mW teljesítménnyel “sugározza” a szélessávú internetet – ez a WLAN adóteljesítményének ötszöröse.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés