Connect with us

Hirdetés

technokrata

MSN: újabb fegyverek a spam elleni harcban

Kütyük

MSN: újabb fegyverek a spam elleni harcban

A Microsoft a tegnapi nap folyamán mutatta be MSN Postmaster website-ját, mely különböző eszközöket és szolgáltatásokat nyújt a spam ellen fellépni vágyók számára.

A website az Internet-szolgáltatók, az e-mailszolgáltatók és a jogosan működő e-mailküldő cégek számára kínál eszközöket annak érdekében, hogy ezek a szervezetek sikerrel vehessék fel a küzdelmet a nem kívánt elektronikus levelek hadával. Ezenfelül a Microsoft segítségével gördülékenyebbé válhat a spamről való jelentés folyamata is, illetve az eszközök használatával a legálisan hirdetők könnyebben elérhetik a Hotmail felhasználókat.

Megtalálható a Postmaster oldalon a szoftverfejlesztő vállalat új fejlesztésű Smart Network Data Servives-e, amely azokról a spamekről képes jelentéseket készíteni, amelyek a hotmailes postafiókokat érik. Például az Internet-szolgáltatók számára az IP-cím révén feltérképezhetővé válik, melyik ügyfelük gépéről érkeznek tömegével a kéretlen levelek. Ennek az ismeretnek a birtokában az ISP-k hatékony lépéseket tehetnek az e-mail áradatok megfékezésére.

Az azonban kérdéses, hogy ez a szolgáltatás mennyire lesz sikeres, mivel a szakértők szerint az Internet-szolgáltatók többnyire vonakodnak letiltani egyes előfizetőik hozzáférését, még akkor is, ha úgy látszik, hogy valóban spamözönt zúdítanak az Internetre. Ez ugyanis kieső bevételeket jelent a szolgáltatók számára, hiszen annak kiderítése, hogy valóban kéretlen elektronikus üzeneteket küldött-e az ügyfél, vagy teljesen legálisan „adott fel” sok levelet, nem éppen rövid idő. A havi számla összege pedig annyival kevesebb lesz, amennyit az ISP „jóvoltából” állt a kapcsolat – főleg akkor, ha utólag kiderül, nem is vétkes az internetező.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés