Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyermekeink internetezési szokásai több figyelmet érdemelnek

Kütyük

Gyermekeink internetezési szokásai több figyelmet érdemelnek

A könnyebben becsapható, megtéveszthető kicsikre nem fordítanak kellő figyelmet, ami az Interneten eltöltött időt illeti, állítja egy amerikai felmérés.

Egy, az Amerikai Egyesült Államokban végzett felmérés szerint a szülők közel fele semmilyen információval nem rendelkezik arról, hogy csemetéje, csemetéi mit szoktak csinálni internetezés közben. Sőt, még azt sem tudják, hogy tinédzserkorú gyerekeik milyen szoftvereket telepítenek fel a PC-re, derült ki az USA gyermekrablással foglalkozó központjának és a Cox Communications-nek az együttműködésével készített tanulmányból, melyet hétfőn tettek közzé.

Európai szemmel nézve ez nem meglepő, hiszen mi az öreg kontinensen kevésbé korlátozzuk saját és gyermekeink személyiségi jogait, ám az USA-ban meghökkentő eredménynek számít, hogy a szülőknek „csak” 58 százaléka követi figyelemmel, mit olvas vagy ír egy chatszobában vagy egy üzenőkliensen keresztül a gyerek. Azon szülők, akik nyilvánosabb helyen teszik csak elérhetővé gyermekeik számára az internetezést, jobban odafigyelnek arra, mit csinálnak a tinik; míg azoknál a családoknál, ahol a számítógép a csemete privát szférájában (például a hálószobájában) van, kevésbé törődnek az utód internetezési szokásaival.

A gyerekek egy jelentős része persze tisztában van azzal, hogy szemmel tartják. Kiderült, hogy a fiatalok kifejlesztettek egyfajta szülő-szlenget, az angolszász nyelvterületeken közkedvelt rövidítések (mint például a LOL – laughing out loud, BTW – by the way) mintájára. Ha úgy érzik, felmenőik megfigyelik őket, akkor arról tájékoztatni szokták beszélgetőpartnereiket. Az utóbbi időben elterjed a POS (parent over shoulder) és a P911 (parent alert), amely rövidítések egyaránt arra utalnak, hogy az illető szülei szemmel tartják, mit csinál.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés