Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy hónap múlva mutatják be a vadonatúj mobil Windows-t

Kütyük

Egy hónap múlva mutatják be a vadonatúj mobil Windows-t

A Microsoft a jövő hónap elején kívánja lerántani a leplet legújabb mobil Windows operációs rendszeréről.


A Wirtschatswoche című német magazin értesülései szerint a redmondi szoftveróriás munkatársai először május 10-én fedik majd fel a jelenleg Magneto fejlesztési kódnevet viselő szoftver újdonság részleteit, a rá épülő első okostelefonok pedig várhatóan valamikor az idei esztendő végén jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban. Tudni lehet, hogy a Microsoft munkatársai jelenleg Motorola MPx220-as készülékeken tesztelik a Magnetot, mely telefon egyébként gyárilag Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszert tudhat magáénak. A többek közt a RIM féle BlackBerry push e-mail rendszernek is komoly konkurenciát állító Magneto várhatóan Windows Mobile 2005 néven fog bemutatkozni.

A 2004 tavaszán debütált Windows Mobile 2003 Second Edition közvetlen utódjának tekinthető, újgenerációs mobil Windows legfontosabb újításai közé tartozik, hogy az őt futtató készülékeket adott esetben az érintésérzékeny kijelzőt mellőzve, akár egy kézzel is könnyedén lehet használni. Ugyancsak lényeges újdonság, hogy a szoftver már alaphelyzetben tartalmazza a GPS helymeghatározó modulok, illetve a beépített digitális fényképezőgépek meghajtó szoftvereit, valamint, hogy a kontaktokhoz immár fényképek és személyes csengőhangok is minden további nélkül hozzá rendelhetők.

A Word Mobile szövegszerkesztő alkalmazás rengeteg új funkcióval gazdagodott, így például már képeket is képes megjeleníteni, ezenkívül pedig feltűnt a színen egy új irodai alkalmazás, a PowerPoint Mobile. Sokak számára az is fontos lehet, hogy a Windows Mobile 2005 alatt futtathatók lesznek a Windows Mobile 2003 for Smartphone-ra fejlesztett korábbi szoftverek, illetve, hogy az ActiveSync interfész 4.0-s verziója révén 10-15 százalékkal felgyorsul a szinkronizálás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés