Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Talks megkönnyíti a vakok számára a mobiltelefon használatot

Kütyük

A Talks megkönnyíti a vakok számára a mobiltelefon használatot

A vakok és gyengénlátók számára mindig is nehézséget jelentett a mobiltelefonok használata, most azonban végre megjelent egy új szoftver, mely e tekintetben komoly segítséget nyújthat a rászorulóknak.

A Talks nevezetű szoftvert kifejezetten a vakok igényeinek megfelelően fejlesztették ki, az alkalmazás Nokia Communicator 9210, 9210i és 9290 típusjelzésű készülékeken futtatható. A hangfelismerésre is képes Talks a kijelzőn megjelenő információkat emberi hangon kimondja, ezenkívül pedig akár arra is lehetőség van, hogy a kommunikátorhoz speciális Braille kiegészítő kijelzőt csatlakoztassunk.

A Nokia kommunikátorokra telepített különleges szoftver segítségével a vakok rövid szöveges üzeneteket és elektronikus leveleket olvastathatnak fel, illetve diktálhatnak le, valamint akár faxokat is küldhetnek. A Talks révén a telefonon tárolt adatok menedzselése, valamint a naptár bejegyzések kezelése is minden eddiginél könnyebb a vakok és gyengénlátók számára.

A Talks a SpeechWorks által kifejlesztett, széles körben használatos ETI Eloquence TTS(Text To Speech) technológiára építkezik, használatához pedig semmilyen hardveres módosítás elvégzésére nincs szükség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés